Brummense hondenbezitters blijven eigenwijs, riool opnieuw verstopt met poepzakjes
Een verstopte kolk.

Brummense hondenbezitters blijven eigenwijs, riool opnieuw verstopt met poepzakjes

De gemeente Brummen blijft, ondanks meerdere waarschuwingen richting hondenbezitters, last hebben van verstopte riolen. De afgelopen tijd moesten meerdere kolken schoongemaakt worden, mede vanwege verstoppingen door hondenpoepzakjes.

"Hondenbezitters gooien deze zakjes in de kolken van de weg en de stoep. Het gevolg is dat er verstoppingen ontstaan." zegt de gemeente. Daarnaast wordt ook het oppervlakte water erdoor vervuild. "We vragen hondenbezitters daarom dringend om hondenpoep mee naar huis te nemen en bij het restafval te gooien."

Iedereen betaald

De problemen spelen niet alleen bij de regenwaterkolken in de straat, maar ook in het hoofdriool. Roosters, gemalen en buizen raken daardoor verstopt. Dat zorgt voor hogere kosten, waar iedereen voor meebetaald.

"Daarnaast ontstaan er problemen bij het schoonmaken van de kolken, omdat er veel plastic bij het rioolslib zit. Dat betekent hogere afvoerkosten bij de verwerker van het slib door de grote hoeveelheid plastic. En uiteindelijk moet iedereen hieraan meebetalen."

Bouwmateriaal

De poepzakjes zijn niet de enige vervuiling. "Naast plastic zakjes met hondenpoep zijn ook veel kolken vervuild met spoelcement, pleisterwerk en/of stucmateriaal, muurverf en dergelijke. Deze materialen blijven achter in de kolk en zijn slecht te verwijderen."

De gemeente roept inwoners op om dergelijke materialen af te voeren bij het recycleplein van Circulus-Berkel in Zutphen.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.