Tientallen vrijwilligers maakten samen de oorlogsfilm van het Oosten

Tientallen vrijwilligers maakten samen de oorlogsfilm van het Oosten

Het is tientallen jaren geleden, maar we mogen het niet vergeten: de oorlog. Toch blijven er steeds minder mensen over die de oorlog bewust mee hebben gemaakt. Die herinneringen mogen niet worden vergeten. Daarom maakten tientallen vrijwilligers samen 'De Oorlogsfilm Van Het Oosten', over de oorlogsjaren op het platteland in de Achterhoek.

Afgelopen weekend werd in Lochem de DVD gepresenteerd. De film is een verfilming van het boek 'Mirrewinter' van Gert-Jan Oplaat. Zelf was hij ook bij de presentatie aanwezig. "Het begon met een wild idee, maar het werd een groot succes. Ik ben ontzettend trots op jullie allen. Menig traantje werd tijdens de voorstellingen gelaten. We leven in een vrije wereld dankzij de offers die anderen hebben gebracht." zei Oplaat.

Bioscopen

Inmiddels is de film al door duizenden mensen gezien in bioscopen in Nederland én Canada. Dit weekend werd dat succes gevierd in Lochem.

Bij de aanwezigen waren onder meer mevrouw Nab-Hasselaar, een oud verzetstrijder. Samen met de andere aanwezigen werd het succes van de film gevierd met een maaltijd, bereid in een veldkeuken uit de oorlog.

De veldkeuken uit oorlogstijd.
Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.