Het is maandag, deze verhalen mag je niet gemist hebben
Het OV lag plat tijdens een grote staking.

Het is maandag, deze verhalen mag je niet gemist hebben

Een nieuwe week is begonnen. De aankomende week zullen er weer veel nieuwsverhalen gebracht worden. Maar: de beste van de afgelopen week zetten we nog even voor je op een rij.

Warnsvelders krijgen al weken de Albert Heijn-folder niet, maar waarom?

Het druppelt klachten binnen van inwoners van Warnsveld, maar ook andere plaatsen, die de reclamefolder van de Albert Heijn niet meer krijgen. Hoewel sommiggen hem toch niet willen, missen anderen hem wel. Inwoners van Warnsveld leggen een link met de verbouwing, waardoor de plaatselijke vestiging bijna twee weken dicht was, maar er is geen verband.

Open dit artikel… 

OV-staking zorgt voor uitgestorven station in Zutphen, en treft reizigers

De staking in het openbaar vervoer dinsdag zorgde voor een uitgestorven station in Zutphen. Waar het normaal altijd erg druk is was bijna niemand te bekennen. Maar wat vinden de mensen die er wel zijn eigenlijk van de staking? 

Lees verder onder de video… 

Open dit artikel… 

Honden betast op hondenshow in Zutphen, organisatie woest door beschuldigingen

Meerdere teefjes zijn zondag bij een hondenshow in Zutphen betast aan hun geslachtsdeel. Dierenrechtenorganisatie House of Animals maakte in het geheim opnames, en doet aangifte. De organisatie is woest en noemt de mensen van de dierenrechtenorganisatie 'ziek'. Het gaat om show genaamd Euro Bull Expo Holland 2018, die werd gehouden in de Hanzehal. De politie was ook aanwezig bij het evenement en heeft zelf de betastingen ook gezien. Mogelijk zouden de geslachtsdelen zijn betast om de dieren rustig te houden.

Open dit artikel…

Gemeente tikt Stichting Buurthuis De Hoven op de vingers

De gemeente Zutphen heeft de Stichting Buurthuis De Hoven een tik op de vingers gegeven. De stichting heeft als taak een buurthuis te realiseren, maar een onlangs georganiseerde informatieavond schoot bij de gemeente in het verkeerde keelgat. Al jaren wordt er in de wijk gesproken over een buurthuis. Sinds in 2015 een ontwikkelingsplan werd vastgesteld door de gemeente, zijn de wensen voor het ontmoetingscentrum concreter geworden. De wijkraad heeft een stichting opgezet, die samen met de gemeente is gaan onderzoeken en bedenken.

Open dit artikel… 

Bizarre mishandeling door jongeren na kermis in Eerbeek

Een man is in de nacht van zaterdag op zondag mishandeld in Eerbeek. Dat gebeurde toen het slachtoffer terugkwam van de kermis in het dorp, en fietste over de W. Einthovenstraat. De verdachten zijn mogelijk minderjarig. Bij een bushokje langs de weg zag het slachtoffer twee personen staan. Volgens de politie kreeg de man een woordenwisseling met de personen. Dat was snel uitgesproken, dacht de man. Echter werd kort daarop gevraagd of de man wilde helpen zoeken naar een verloren telefoon.

Open dit artikel…

Ondanks bewolking genoeg animo voor Vogelparkfestival

Een biertje, muziek, een paar foodtrucks en genoeg te doen voor de kleintjes. Het Vogelparkfestival in Zutphen werd ook dit jaar op Hemelvaartsdag goed bezocht. Ondanks de bewolking is de organisatie blij met het aantal mensen wat kwam. “Met 500 bezoekers zijn we al tevreden! En dat is wel gelukt. Eerder deze week was het veel slechter weer. Dus we mogen van geluk spreken”, legt organisator Hessel Luesink uit. 

Open dit artikel…

Werknemers testen op alcohol- en drugsgebruik: het gebeurt in de regio, maar het mag niet

Je komt op je werk en je baas staat klaar net een alcohol- en drugstest. Het klinkt vreemd, maar bij sommige bedrijven is het een normale gang van zaken. Steeds meer werkgevens, vooral van risicovolle beroepen zoals in de bouw of metaal, doen het. Ook in de regio gebeurt het, maar het mag niet. De NOS deed onderzoek naar het testen van werknemers op alcohol- en drugsgebruik. De bedrijven doen het in verband met de veiligheid. Meerdere werknemers van bedrijven uit de regio bevestigen aan LokaalGelderland dat het met regelmaat ook gebeurt bij hun werkgever. Uit angst voor hun baan, willen ze anoniem blijven.

Open dit artikel…

Korfbalwedstrijd verpest door afgekeurd veld, "gemeente laat ons in de steek"

Dit weekend werd bij korfbalvereniging KVZ in Zutphen een wedstrijd stilgelegd. Dit omdat het veld afgekeurd is, en er een nieuwe moet komen. En daar baalt het bestuur van de club erg van! De scheidsrechter besloot dat het veel te gevaarlijk was om door te gaan op het veld. Echter was er een oplossing! “Ik heb met een rol duckt tape het veld weer kunnen maken. Dit zorgde ervoor dat de laatste tien minuten nog gespeeld konden worden”, legt voorzitter Henk Jan Milius uit. 

Open dit artikel...

Tractor zet hooi midden in weiland in brand bij Vorden

Een tractor is zondagmiddag in brand gevlogen in een weiland aan de Warkenseweg bij Vorden. Het voertuig was bezig met hooi. Het vuur sloeg daardoor over naar de grond waar veel hooi lag.

Lees verder onder de video…

Open dit artikel… 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.