Het is maandag, deze verhalen mag je niet gemist hebben
Twee bedrijven werden in Vorden verwoest na brand.

Het is maandag, deze verhalen mag je niet gemist hebben

Een nieuwe week is begonnen. De aankomende week zullen er weer veel nieuwsverhalen gebracht worden. Maar: de beste van de afgelopen week zetten we nog even voor je op een rij.

Zutphen heeft momenteel te weinig boa’s

Er heerst op dit moment een tekort aan Buitengewoon Opsporingsambtenaren (boa’s). Door de bezuinigingen kunnen niet alle vacatures gevuld worden. Er is een flinke ontwikkeling geweest op functie en competentieniveau. Zo zijn er nieuwe medewerkers aangenomen, nieuwe uniformen en steekwerende vesten gekocht en er zijn diverse trainingen en opleidingen gemaakt. Zo zijn er bijvoorbeeld eind 2017 nieuwe boa’s aangekomen waarvan één gespecialiseerd in drank- en horeca. 

Open dit artikel… 

Zutphens foodtruckfestival gaat niet door vanwege tekort aan foodtrucks

Het Zutphense foodtruckfestival Foodwall gaat dit jaar niet door. Te weinig foodtrucks hebben zich aangemeld voor het eetfestival. Daarom is het financieel niet haalbaar, stelt de organisatie. "Slechts veertien geschikte foodtrucks hebben zich aangemeld", legt organisator Anton Menkveld uit. "En we hebben er minimaal twintig, het liefst nog wat meer, nodig om het festival rendabel te laten zijn."

Open dit artikel… 

Wethouder Annelies de Jonge overleefd motie van wantrouwen

Wethouder Annelies de Jonge heeft maandagavond een motie van wantrouwen overleefd. De gehele oppositie diende de motie in, na een lange raadsvergadering over een vernietigend rapport van de rekenkamercommissie over het ontstaan van de financiële tekorten.

Lees verder onder de video...

Open dit artikel… 

Wiet in Zutphen wel of niet legaliseren? Politici over de proef

Als het aan vier partijen uit de Zutphense gemeenteraad ligt doet Zutphen mee aan de legale wietteelt proef. Het is niet voor het eerst dat er in de raad gesproken wordt over legale wietteelt. Echter is er nog niet eerder iets concreets uitgekomen. D66, GroenLinks, Burgerbelang en SP willen er met een motie voor zorgen dat Zutphen meedoet aan de proef. 

Lees verder onder de video...

Open dit artikel… 

Twee bedrijven verwoest door grote brand in Vorden

Een grote brand heeft twee bedrijven volledig verwoest in Vorden. Het gaat om een autobedrijf en het bedrijf Plastic Products & More. De brandweer moest omliggende huizen en bedrijven ontruimen door de grote rookontwikkeling. 

Lees verder onder de video...

Open dit artikel… 

Traumahelikopter strandt met olielekkage bij Zutphen

De traumahelikopter die donderdagochtend werd ingezet bij een incident in Zutphen, kon na afloop niet meer opstijgen. De helikopter stond vast met pech op een grasveld aan de Ooijerweg bij Leesten.

Lees verder onder de video...

Open dit artikel… 

Brand verwoest boerderij in Vorden

In de nacht van donderdag op vrijdag heeft er een grote brand gewoed in een boerderij aan de Wierssebroekweg in het buiten gebied van Vorden. De boerderij en aangebouwde stal bedekt met een rieten dag werd volledig in de as gelegd.

Lees verder onder de video…

Open dit artikel…

Zwaargewonde bij eenzijdig ongeval in Vorden

Bij een eenzijdig ongeval met een MMBS-voertuig (terug gekeurd naar landbouwvoertuig) op de Riethuisweg in Vorden is zondagochtend een persoon zwaargewond geraakt. Het slachtoffer, de bijrijder, is met onbekend letsel per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.

Lees verder onder de video…

Open dit artikel… 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.