Zorgen om boa-tekort in Zutphen: 'orde en veiligheid in gevaar'

Zorgen om boa-tekort in Zutphen: 'orde en veiligheid in gevaar'

Bert Jansen van Bewust Zutphen-Warnsveld maakt zich zorgen om het tekort aan boa’s in Zutphen. Hij stelde maandagavond, naar aanleiding van berichtgeving op deze nieuwswebsite, vragen in de gemeenteraad.

“Wij staan voor orde en veiligheid”, zei Jansen in de raad. “Als er minder boa’s zijn komt dat de orde en veiligheid niet ten goede.” Daarmee uitte hij zijn zorgen over het tekort.

Uitwisseling

Het BewustZW-raadslid wilde van het college weten of er nog steeds boa’s van de gemeente Zutphen ‘uitgeleend’ worden aan andere gemeenten. Volgens burgemeester Annemieke Vermeulen is dat het geval.

“In mijn beleving is dat ze niet ergens anders gaan werken. We hebben een uitwisseling met andere gemeenten. Dat is vooral vanwege de handhaving op de drank- en horecawet. De huidige boa’s zijn bekend bij de horecagelegenheden, wat niet altijd een voordeel is. Vandaar dat er een uitwisseling is.”

Duidelijkheid

Jansen wil van het college duidelijkheid over het tekort, en het liefst een oplossing. Vermeulen heeft toegezegd met een voorstel te komen om het tekort aan de opsporingsambtenaren aan te vullen.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.