Het is maandag, deze verhalen mag je niet gemist hebben
Er woedde een flinke brand in Zutphen.

Het is maandag, deze verhalen mag je niet gemist hebben

Een nieuwe week is begonnen. De aankomende week zullen er weer veel nieuwsverhalen gebracht worden. Maar: de beste van de afgelopen week zetten we nog even voor je op een rij.

Alle bijzondere festivalverhalen op een rij: daten op een festival, de verkeerde man hebben en meer!

De afgelopen week zochten we naar de meest bizarre en grappige festivalverhalen! Met deze verhalen kon je kaarten winnen voor Mañana Mañana. We zetten de meest opmerkelijke verhalen op een rij in een podcast. 

Lees verder onder de video…

Open de podcast… 

Facebook ziet video Zutphense SP als propaganda

Een simpel kort filmpje waarin Zutphenaar Ellen Verhoog wat uitlegt over haar werk! Bijzonder is het niet. Politiek gekleurd wel. Maar dat is logisch, want de Zutphense SP-fractie post het. Maar toch ziet Facebook het als propaganda! Maandag plaatste de partij het filmpje op Facebook. Maar toen ze ermee wilde gaan adverteren op het platform zorgde het voor problemen. De advertentie werd afgekeurd. Ook na een tweede poging. Als reden stuurt Facebook een standaard reactie. 

Open dit artikel… 

Woning onbewoonbaar na flinke brand in Zutphen

Er heeft een flinke brand gewoed in een woning in Zutphen. De woning staat aan de Professor Treubstraat. De voorkant van het huis is flink verwoest, en ook binnen is flinke schade. Na een klein kwartier had de brandweer het vuur onder controle.

Lees verder onder de video...

Open dit artikel… 

Olievervuiling in en om Noorderhaven door kapotte heimachine

Een heimachine heeft voor problemen gezorgd nabij de Noorderhaven in Zutphen. De machine lekte namelijk olie. Er wordt al lange tijd gebouw, en dus ook geheit, in de wijk vlak achter het station van Zutphen. Doordat er problemen ontstonden bij de heimachine kwam er olie vrij. Er is olie verspreid in en om de Noorderhaven zelf. 

Open dit artikel… 

Lichaam gevonden in de IJssel bij Zutphen

Er is donderdag een lichaam aangetroffen in de IJssel. Dat gebeurde vlak buiten Zutphen, ter hoogte van Vierakker. Er is een boot gebruikt om het lichaam uit de IJssel te kunnen krijgen. De politie heeft ter plaatse onderzoek naar de lijkvinding.

Lees verder onder de video...

Open dit artikel...

Voormalig wethouders Pennings en Sueters: 'wij hadden teveel vertrouwen in collega-wethouders'

Voormalig wethouders Coby Pennings (CDA) en René Sueters (Burgerbelang) hebben teveel vertrouwen gehad in hun voormalige collega-wethouders Annelies de Jonge en Patricia Withagen. Dat schrijven ze in een open brief, die een reactie is op het onderzoek naar hoe de grote financiële tekorten hebben kunnen ontstaan. Het stoort de twee ex-wethouders dat zij niet zijn gehoord in het onderzoek. Ook zijn ze van mening dat de vraag 'hoe en wanneer heeft dit kunnen gebeuren' onvoldoende beantwoord is door de rekenkamercommissie.

Open dit artikel…

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.