Kunstwerk Prins Hendrikschool Lochem gered bij sloop
Het kunstwerk staat in het midden op de foto.

Kunstwerk Prins Hendrikschool Lochem gered bij sloop

Het kunstwerk bij de inmiddels met de grond gelijk gemaakte Prins Hendrikschool aan de Zutphenseweg blijft behouden. Het wordt binnenkort verwijderd om na een opknapbeurt herplaatst te worden op het schoolplein bij De Rank aan het Curieplein.

LochemsNieuws kreeg vorige week nogal wat vragen van lezers die het kunstwerk al ten prooi zagen vallen aan de slopershamer. Door de schoolvakantie liet het antwoord even op zich wachten.

Opknapbeurt

Jacqueline Huijsmans, directeur bestuurder van van de Stichting Christelijk Basisonderwijs Lochem Laren (SCBOLL) laat weten dat het kruis met de schoolkinderen binnenkort wordt opgehaald. De aangekondigde opknapbeurt is nodig want helemaal jofel ziet het er niet meer uit.

Uit de tekst op de voet van het kunstwerk is op te maken dat het een herinnering is aan een jubileum van het christelijk onderwijs in Lochem. Vermoedelijk gaat het om het 75-jarig bestaan, in 1978, toen het christelijke basisonderwijs in de (oude) gemeente Lochem nog onder de Vereniging Christelijk basisonderwijs Lochem, Laren viel.

Stichting

In 2017 werd de vereniging omgezet in de huidige stichting. Daaronder vallen naast de naar MSG de Garve verhuisde Prins Hendrikschool en De Rank ook de Prins Willem-Alexanderschool in Laren.

De Prins Hendrikschool was in 1903 de eerst School met den Bijbel in de gemeente en bestaat dus nu 116 jaar.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.