Renovatie IJsselkade valt duurder uit, geen geld om project af te maken
Er wordt al tijden gewerkt aan de IJsselkade en omgeving.

Renovatie IJsselkade valt duurder uit, geen geld om project af te maken

De renovatie van de Zutphense IJsselkade en omgeving is duurder uitgevallen. Dat meldt de gemeente Zutphen. In totaal is er, door meerdere oorzaken, 4 miljoen euro meer uitgegeven. Daardoor is er niet genoeg geld om het hele project Rivier in de Stad af te maken.

Er is onder meer geen geld om de Havenstraat, tussen de IJsselkade en de Noorderhaven, opnieuw in te richten. Ook wordt de historische vestingmuur niet zichtbaar gemaakt en komt er geen directe wandelverbinding tussen de IJsselkade en de IJsselbrug, bij het IJsselpaviljoen. Voor al deze onderdelen is geen geld.

Er is nog budget

Echter betekent het niet dat het geldpotje voor de IJsselkade helemaal leeg is. De trappen naar de IJssel komen er wel, en ook wordt de toplaag van de Kanonsdijk, in de Hoven, vernieuwt. Op de kade zelf zal ook het waterwerk worden aangepast.

Onderdeel van het project is ook de herinrichting van de Weg naar Voorst. Die is ook niet ingevaar, net als de rondweg om De Hoven.

Tegenvallers

De tegenvallers bij de IJsselkade hadden verschillende oorzaken. Zo duurde het langer voordat de parkeergarage achter het station werd opgeleverd, waardoor Zutphen geen subsidie meer kreeg van de provincie. Ook bleken de onderhoudskosten aan de IJsselbrug hoger dan verwacht.

Voor het hele project heeft de gemeente Zutphen subsidie gekregen van de Provincie Gelderland. De gemeente gaat in de sprek met de provincie om te kijken of deze subsidieverlening niet ingevaar komt.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.