Het is maandag, deze verhalen mag je niet gemist hebben
De regio vierde Koningsdag.

Het is maandag, deze verhalen mag je niet gemist hebben

Een nieuwe week is begonnen. De aankomende week zullen er weer veel nieuwsverhalen gebracht worden. Maar: de beste van de afgelopen week zetten we nog even voor je op een rij.

Waarom Brummen geen staatswiet wil

Sinds deze dinsdag kunnen gemeenten zich aanmelden voor het experiment met staatswiet. Het kabinet wil hier mee kijken of hennep en hasj gedecriminaliseerd kan worden geleverd aan coffeeshops. Als een gemeente zich aanmeldt moeten alle coffeeshops meedoen aan het experiment. De verwachting is dat later dit jaar besloten wordt welke gemeenten daadwerkelijk mee gaan doen. Brummen gaat dat hoe dan ook niet zijn! 

Open dit artikel… 

Flinke brand bij uitzendbureau in Eerbeek

Er woedde woensdagochtend een flinke brand in Eerbeek. Dit gebeurde bij uitzendbureau Start People. Rond 05.00 uur brak de brand uit in het gebouw aan de Kloosterstraat in het dorp. Bewoners van de vier bovenwoningen werden gewekt door de rookmelders. Ze probeerde de brand te bestrijden met brandblussers en hadden de brandweer al gebeld. 

Open dit artikel… 

Organisatie 5 mei festival Zutphen wil samenwerken met 4 mei comité, maar andersom niet

In veel gemeenten wordt het herdenken en vieren op 4 en 5 mei door één club georganiseerd. Het 4 en 5 mei-comité wordt dat overal genoemd. Ook in Zutphen wordt herdacht en gevierd. Maar waarom werken ze niet samen? Dit jaar is er geen editie van Bevrijdingspop Achterhoek. Volgend jaar moet die er wel weer zijn! “We zijn bezig om te kijken hoe we kunnen samenwerken. Het liefst zien we gewoon dat je een club voor beide dagen bij elkaar krijgt. Zodat je een groot geheel hebt. Dat zou het mooist zijn”, aldus organisator Hans Boersbroek. 

Open dit artikel… 

Zutphen gaat harder bezuinigen op zorg en sociale voorzieningen

De gemeente Zutphen gaat de broekriem van het sociaal domein nog harder aantrekken. Andere bezuinigingsmaatregelen bleken niet haalbaar, waardoor het geld op andere plekken gezocht moet worden. Van de 13 miljoen euro die dit jaar bezuinigd moet worden, moet er nog 1,5 miljoen 'geregeld' worden. Dat blijkt uit een tussenstand die het Zutphense college op heeft laten stellen. Daaruit bleek dat sommige bezuinigen niet haalbaar zijn.

Open dit artikel… 

Het regende lintjes!

Traditiegetrouw zijn donderdag lintjes uitgereikt. Elk jaar de dag voor Koningsdag vindt een lintjesregen plaats. Bekijk hier wie uit jouw buurt een lintje ontvangen heef. 

Lees verder onder de kaart…

Open dit artikel… 

Politie pakt verdachte van bedreiging met wapen na achtervolging door Zutphense wijk

De Zutphense politie heeft vrijdagmiddag een man op kunnen pakken. Dit omdat hij verdacht wordt van het trekken van een mes. De man zou bij de Coop aan de Weg naar Laren in Zutphen een mes getrokken hebben. Echter besloot hij de benen te nemen. Hij pakte een fiets, maar liet deze verderop weer achter. Na een achtervolging wist een motoragent hem te pakken. Tijdens het vluchten heeft de man enkele auto’s beschadigd. 

Open dit artikel… 

De regio viert Koningsdag met een grote vrijmarkt en Oranjebitter

De regio viert de 50ste verjaardag van onze Koning! Dit gebeurt in Warnsveld met de grootste vrijmarkt van de regio. Er is plek voor zo'n 500 kleedjes en er worden ruim 25.000 bezoekers verwacht. Verslaggever Harm Seubring nam in alle vroegte een kijkje.

Lees verder onder de video… 

Open dit artikel… 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.