Groep inwoners denkt voortaan mee met Zutphen over het sociaal domein

Groep inwoners denkt voortaan mee met Zutphen over het sociaal domein

De gemeente Zutphen heeft negen inwoners aangesteld in een nieuwe onafhankelijke adviesraad. De groep inwoners mag mee gaan praten over het gemeentelijk beleid in het sociaal domein.

Daar vallen zaken als zorg, inkomen en jeugd onder. Zaken die inwoners vrij direct treffen. De afgelopen jaren gaat het niet heel goed met het sociaal domein. Onder meer organisatie Het Plein moest het veld ruimen, en werd opgevolgt door werkbedrijf GelreWerkt!. De nieuwe adviesraad mag gevraagd en ongevraagd advies uitbrengen aan het Zutphense college.

Kritisch

Wethouder Mathijs ten Broeke hoopt op een kritische blik van de negen inwoners. "We willen inwoners actief betrekken bij het sociaal domein. Voor de adviesraad zochten we betrokken en enthousiaste mensen; mensen die zich met een onafhankelijke en kritische blik willen inzetten voor ons beleid op het gebied van zorg, inkomen en jeugd."

De groep inwoners bestaat uit mannen en vrouwen, verschillende leeftijden en ervaringsdeskundigen. De negen leden: Johan Krist (voorzitter), Ruud Beem, Wouter de Vries, Juan Aarts, Adriaan Bertens, Marjon Smulders, Mathilde Kupers, Hatice Cöplü en Noortje Schuddebeurs.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.