Vier maanden cel voor man die hennepkwekerij had in Zutphense binnenstad

Vier maanden cel voor man die hennepkwekerij had in Zutphense binnenstad

De rechtbank heeft een Zutphense verdachte veroordeeld tot een gevangenis van 4 maanden, waarvan 1 maand voorwaardelijk. De verdachte heeft een hennepkwekerij in werking gehad in de binnenstad van Zutphen. Door de warmte die een kwekerij veroorzaakt bestaat er in een dergelijk geval een reëel gevaar voor brand.

Verder heeft verdachte een grote hoeveelheid henneptoppen en hennepgruis in zijn woning aanwezig gehad en ook is er een aanzienlijk geldbedrag gevonden. De hennepkwekerij is op 3 december 2018 bij toeval ontdekt omdat er die dag een ontploffing plaatsvond in de woning van verdachte, terwijl zijn partner alleen in huis was. Zij is daarbij zwaar gewond geraakt. Het lijkt er op dat zij bezig is geweest hennepolie te produceren.

Niet thuis

De rechtbank vindt niet bewezen dat verdachte enig aandeel in heeft gehad in die ontploffing. Hij was op dat moment niet thuis en er is niet gebleken dat met de feitelijke gang van zaken op dat moment van doen heeft gehad.

Betrokkenheid ontploffing

Omdat de rechtbank niet bewezen vindt dat verdachte bij de ontploffing betrokken is geweest, komt de rechtbank tot het opleggen van een lagere straf dan door de officier van justitie is gevorderd. Het geldbedrag dat is aangetroffen is verbeurd verklaard.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.