Geeft de gemeente Zutphen subsidie voor panden die van hunzelf zijn?

Geeft de gemeente Zutphen subsidie voor panden die van hunzelf zijn?

De subsidie van 10.000 euro die scholen in de gemeente Zutphen krijgen riep veel vragen op de afgelopen week. Want een deel van de gebouwen waar de scholen in gevestigd zitten zijn van de gemeente zelf. Geven ze daarom subsidie aan hun eigen scholen?

De subsidie is om de gebouwen te verduurzamen, zo meldde de gemeente vorige week aan de pers. Maar dat is natuurlijk vreemd wanneer het hun eigen gebouwen zijn. “De school waar mijn kind op zit is van de gemeente. Dus dan is de gemeente toch ook verantwoordelijk?”, vraagt een ouder zich af in een reactie. De gemeente zegt zelf dat het anders ligt.

Energiekosten

Een woordvoerder vertelt dat er 26 scholen in de gemeente zijn. Slechts een paar daarvan zit in een gebouw van de gemeente. “De meeste gebouwen van die scholen zijn eigendom van stichtingen.” Dus dan zou die 10.000 euro voor die stichtingen een mooi bedrag zijn. Maar hoe zit het voor de schoolgebouwen van de gemeente? “Voor het project maakt dit echter niet uit. De schoolbesturen zijn zelf verantwoordelijk voor de energiekosten. Elke school heeft daar budget voor en met dit project kunnen ze daarop besparen.”

De zegsman gaat verder: “Wij hopen natuurlijk dat besparing van energielasten wordt ingezet om de gebouwen verder te verduurzamen.”

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.