Oude IJsselbrug bij Zutphen stuk, verkeer loopt vast

Oude IJsselbrug bij Zutphen stuk, verkeer loopt vast

De Oude IJsselbrug bij Zutphen is stuk. Het hefgedeelte van de brug wil niet meer sluiten, mogelijk zijn de kabels geknapt. Het gevolg is dat er geen verkeer over de brug kan. Het treinverkeer kan wel over het spoorgedeelte van de brug. De reparatie gaat vermoedelijk nog uren, al dan niet langer, duren. De gemeente heeft bussen ingezet om voetgangers en fietsers naar de andere kant te brengen.

Lees verder onder de video...

De gemeente liet om 16.50 uur weten dat het probleem niet snel opgelost zal zijn. "Wij verwachten dat het probleem nog een tijd aanhoudt", schrijven ze. Waardoor de brug vast zit is onbekend. "Iets voor vier uur kregen wij een melding van de storing", legt een woordvoerder van de gemeente uit. "Onze monteurs en verkeersbegeleiders gaan naar de brug om het probleem in kaart te brengen en te verhelpen. Wanneer er weer verkeer over de brug kan is nog niet bekend." De hele avond blijven er bussen rijden tussen De Hoven en het station. "Daarmee proberen we zoveel mogelijk mensen naar de andere kant te brengen."

Lees verder onder de verkeerskaart...

De verkeerssituatie om 17.45 uur. Hoe donkerder de rode kleur, hoe drukker.
Zo ziet het er op de brug uit.

Verkeerschaos

Het verkeer aan beide kanten van de brug staat vast. Ook op de Nieuwe IJsselbrug, die als alternatieve route wordt gebruikt, staat er een file. Fietsers kunnen ook niet over de brug. De Weg naar Voorst stroomt tevens ook vol. Het treinverkeer heeft vooralsnog geen hinder van de brugstoring.

De politie heeft beide kanten van de brug afgezet. Desondanks proberen mensen langs de afzetting te komen. Inmiddels zijn er al meerdere bekeuringen uitgedeeld.

Verslaggever Jesse Sprikkelman staat bij de Oude IJsselbrug...

 

Als er meer informatie bekend is, wordt dit artikel aangevuld.
Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.