Ondernemers hangen massaal hun reclame weer aan de gevel
Eerder kwamen ze in actie met deze posters.

Ondernemers hangen massaal hun reclame weer aan de gevel

Zutphense ondernemers zijn vrijdag massaal op de ladder geklommen! Dit om hun reclame weer aan de gevels te bevestigen, en om er zo voor te zorgen dat het Zutphense industrieterrein er een stuk minder verlaten uitziet dan het daadwerkelijk is.  

Via een gezamenlijke groepsapp hebben ze elkaar gemobiliseerd om hun reclame weer op te gaan hangen. Dit mag namelijk weer! De gemeenteraad heeft vorig jaar besloten dat de reclamebelasting afgeschaft moest worden per 1 januari 2019. En dat is het ondertussen geweest. Nu het mooi weer is besluiten ze om hun banners, borden en posters een mooie plek te geven. 

"Ik ben blij dat ik vanaf de straat weer zichtbaar ben"
Ondernemer Maarten Ceelen

Eerder moesten de ondernemers dokken wanneer er reclame aan hun gevel hing. Zelfs als het maar om een kleine poster ging. Nu is dat niet meer zo! Maarten Ceelen, eigenaar van Jachtwerf de Marshaven, heeft zijn banner aan de gevel gehangen. “Ik ben blij dat ik vanaf de straat weer zichtbaar ben, en dat het industriegebied weer aangekleed is. Zo gaat het er niet meer zo doods uitzien! Hopelijk trekt dit meer ondernemers naar Zutphen, en misschien loopt de leegstand zo zelfs terug”, vertelt hij.

Drie jaar

De reclamerel heeft zo’n drie jaar geduurd. Het was één van de eerste grote dossiers waar deze nieuwswebsite opdook, nadat het in maart 2016 werd opgericht. Aan het begin van 2019 kon het dossier eindelijk gesloten worden. Dat zorgt bij Ceelen voor een opgelucht gevoel: “Ik wil al mijn mede ondernemers vragen het voorbeeld te volgen! En ze vooral bedanken”, sluit Ceelen trots af. 

Lees verder onder de foto…

De reclame van Ceelen.

De welbekende reclamerel heeft lang voortgeduurd. SP-fractievoorzitter Nils Müller heeft de ondernemers vanaf het begin gesteund. Hij is blij dat de ondernemers eigenlijk weer, met een gerust gevoel, hun reclame kunnen ophangen. "In Zutphen was jarenlange sprake van een belachelijk hoge reclamebelasting. Ondernemers zijn daar samen met de SP tegen in verzet gekomen en met succes want de reclamebelasting is afgeschaft. Ik kan me voorstellen dat de ondernemers daar heel blij mee zijn", zegt hij. 

Archiefbeelden uit 2016. Toen de reclamerel net begon...

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.