Brummense kinderen bouwen eigen woonwijk
De snuffeldag wordt geopend.

Brummense kinderen bouwen eigen woonwijk

BRUMMEN - Woensdagmiddag kwamen zo'n 35 kinderen roefelen (snuffelen) in het gemeentehuis. Zij werden tijdens de jaarlijkse Roefeldag in het gemeentehuis welkom geheten door burgemeester Van Hedel en wethouder Eef van Ooijen. 

Samen met de projectleider Elzenbos verzorgden zij een na eigen zeggen leuk onderdeel over het bouwen van een nieuwe woonwijk. “Een voorbeeld van een gebeurtenis waarbij een gemeente een cruciale rol speelt.” aldus de gemeente. Niet alleen kregen de nieuwsgierige kinderen uitleg over wat er allemaal bij zo'n nieuwe wijk komt kijken, ze mochten vooral met elkaar in groepjes en onder begeleiding van de burgemeester en wethouder op een grote plattegrond zelf een woonwijk bouwen.

Eerder die dag opende burgemeester Van Hedel in Plein Vijf in Brummen de jaarlijkse Roefeldag in onze gemeente. Roefelen is een Vlaams woord en het betekent ontdekken of snuffelen. Met een groepje snuffelen de kinderen die dag aan de grote mensenwereld. Dit jaar hebben zich 116 kinderen opgegeven! Van Hedel opende de dag met een warmingup waarbij ook alle begeleiders werden uitgenodigd mee te doen. Na afloop van de intensieve dag, die de kinderen langs vele roefelplaatsen leidden, ontvingen ze een echte Roefelkonde.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.