Lof voor Zutphense agent die zich ontfermt over katje na brand
Agent Yilmaz Uluçay.

Lof voor Zutphense agent die zich ontfermt over katje na brand

De agent die zich zondagnacht ontfermde over een katje krijgt veel lof! De kat werd uit een huis gered tijdens de grote brand in de binnenstad zondagnacht.

De kat is van een oudere man. Hij woont naast het huis wat verwoest werd door de grote brand. Een brandweerman heeft de kat uit het huis gered. “Deze meneer wilde in eerste instantie zijn huis niet uit. Toen de rook echt om zich heen sloeg binnen heb ik hem toch naar buiten geholpen”, legt de brandweerman uit. “Ook zijn kat heb ik meegenomen naar buiten. En deze overgedragen aan de agent.” 

Lees verder onder de video...

De agent die te zien is in de media, met de kat op zijn arm, is Yilmaz Uluçay. Hij is wijkagent van de wijk Noordveen en had zondagnacht nachtdienst. Op Instagram meldt hij dat het beestje “trilde van schrik”. Hij heeft hem kunnen overdragen aan de eigenaar. 

Reacties

Er zijn veel reacties binnengekomen op het optreden van de agent, die te zien was in een item over de brand. "Wat een held! Complimenten voor de hulpdiensten", reageert een lezer van deze nieuwswebsite. Een andere: "Wat moeten we zonder de politie en de brandweer. Ze helpen mens en dier! Zo mooi om te zien." 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.