Huis verwoest na grote brand in Zutphense binnenstad

Huis verwoest na grote brand in Zutphense binnenstad

Er woedde zondagavond een grote brand in de Zutphense binnenstad, in een woning aan de Laarstraat. Om 00.40 uur werd de brandweer gealarmeerd. Enkele naastgelegen woningen werden ontruimd. Pas uren later kreeg de brandweer het vuur onder controle. Om 04.44 uur kwam het sein brand meester.

Lees verder onder de video...

Het gaat om een brand op de zolder van de woning. Omdat het een oud gebouw is, heeft de brandweer moeite met blussen. Er komt veel rook vrij bij de brand.In ieder geval één bewoners is gewond geraakt. Eerder meldde de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) dat er niemand gewond was geraakt, maar later bleek toch iemand gewond te zijn. Over de aard van de verwondingen kon niets worden gezegd.

Verslaggever Jesse Sprikkelman sprak ter plaatse...

De brandweer was met veel materiaal ter plaatse. Onder meer drie blusvoertuigen, een hoogwerker en een waterwagen. Omdat de brand lastig onder controle te krijgen is, zijn er meer ondersteunende voertuigen opgeroepen. Met man en macht hebben ze voorkomen dat het vuur oversloeg naar omringende gebouwen. Drie naastgelegen woningen zijn ontruimd. De bewoners zijn opgevangen in de buurt.

De eerste beelden van de brand. Lees verder onder de video...

De bewoners uit de omliggende panden kunnen de nacht niet meer verder doorbrengen in hun huis. Een bejaarde man wilde in eerste instantie zijn huis niet verlaten, maar is onder begleiding van de brandweer uiteindelijk ook vertrokken. Er is een kat uit één van de huizen gered.

Pas om 04.44 uur kwam het sein brand meester. Team brandonderzoek gaat maandag overdag samen met de politie onderzoek doen naar de oorzaak van de brand.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.