Vordense 'wietloods' jaar dicht op last van gemeente

Vordense 'wietloods' jaar dicht op last van gemeente

De gemeente Bronckhorst heeft besloten de bedrijfsloods aan de Zutphenseweg 15a in Vorden een jaar lang op slot te doen. Onlangs werd er een grote hennepplantage aangetroffen, inclusief veel productiematerialen. Burgemeester Marianne Besselink neemt nu harde maatregelen.

De loods moet voor twaalf maanden dicht. "De reden hiervoor is dat er onlangs een grote in werking zijnde hennepkwekerij is aangetroffen, inclusief veel productiematerialen. Verder weegt voor de burgemeester mee dat door de activiteiten in het pand sprake was van ernstig brandgevaar, waarmee de veiligheid van buurtbewoners in het geding had kunnen komen."

Meld verdachte situaties

De gemeente roept inwoners op om verdachte situaties altijd te melden. Een dergelijke hennepkwekerij kan een groot gevaar vormen voor de omgeving. Zeker als er sprake is van brandgevaar.

Er zijn veel aanwijzingen voor een hennepplantage. Zo kan het sterk ruiken, zijn vaak de ramen dichtgemaakt en zijn er soms kortdurende stroomstoringen. Bij gebouwen waar een plantage is gevestigd, is vaak ook activiteit op vreemde tijdstippen.

Wie een vermoeden heeft van een hennepplantage kan altijd melding doen bij de politie. Dat kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.