Leerlingen staken vanwege geschorste leraar van Staring College
Het Staring College in Lochem.

Leerlingen staken vanwege geschorste leraar van Staring College

Leerlingen van het Staring College in Lochem hebben maandagochtend actie gevoerd. Ze zijn het niet eens met de schorsing van de docent die porno keek terwijl dat nog zichtbaar was op het digitale schoolbord. De politie moest bij het protest ingrijpen.

In WhatsApp-groepen werd afgelopen weekend opgeroepen om actie te gaan voeren. De school ving deze geruchten al op, maar bleef bij hun standpunt. Het bestuur van de school wil eerst het onderzoek afwachten. Tot die tijd mag de docent niet op school verschijnen.

Oneerlijk

In een mail aan de leerlingen legt het schoolbestuur uit waarom de docent geschorst is. "Het is in ons land niet verboden om dergelijke beelden te bekijken, alleen dit past niet op een school. Wij vinden dat onacceptabel. Wij onderzoeken wat er precies is gebeurd. Dit moet heel zorgvuldig gebeuren en dat kost tijd."

Op sociale media gaan de verhalen dat de docent erin geluisd zou zijn. De school wil daar niet op ingaan. De leerlingen vinden het oneerlijk, en protesteerden daarom maandagochtend. Onder meer door met een auto, al toeterend en met de achterbak vol leerlingen, richting het schoolplein te rijden. De politie heeft daarvoor een proces-verhaal opgemaakt.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.