Beruchte Witte Lint verdwijnt nu echt, provincie start met aanleg opvolger

Beruchte Witte Lint verdwijnt nu echt, provincie start met aanleg opvolger

Het einde van het Witte Lint, het beruchte kunstwerk langs de N348 bij Zutphen en Eefde, is nu echt nabij. Deze woensdag begint de provincie met de aanleg van de opvolger: Het Groene Kralensnoer.

De beplanting langs de N348 gaat veranderen. Met de komst van 'Het Groene Kralensnoer' verdwijnt het Witte Lint definitief. De provincie legt uit wat het snoer gaat worden: "Bomen en lage beplanting worden straks afgewisseld met meer open gedeelten waar het landschap goed te zien en te beleven is. We maken  gebruik van bestaande bomen en planten én er komen nieuwe bij. De karakteristieke wal blijft, maar wordt op een aantal plaatsen minder zichtbaar omdat daar beplanting komt."

Bijen

De provincie houdt met de aanleg veel rekening met de natuur. Zo is er niet alleen gedacht aan groen, maar ook aan insecten. "Bijen, vlinders en andere insecten gaan het goed toeven vinden. Dit trekt weer veel verschillende vogels aan. Zo ontstaat er een rijke, groene omgeving langs de weg."

Langs het voormalige Witte Lint wordt een kruidenzaadmengsel gestrooid. Ook worden er in oktober nog eens 100.000 bloembollen geplant.

Werkzaamheden

De komende weken wordt er hard gewerkt langs de N348. Op 15 maart moet het gros van de werkzaamheden klaarzijn. Voor de werkzaamheden hoeven er geen wegen afgezet te worden. Alle werkzaamheden kunnen vanuit de berm worden uitgevoerd. 

Er worden alleen borden geplaatst met daarop werk in uitvoering en een snelheidsbeperking. Werkzaamheden die vanaf de rijbaan moeten worden uitgevoerd, zoals aan en afvoer van materialen gebeurd zoveel mogelijk op zaterdag om de doorstroming door de week zo min mogelijk te belemmeren.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.