Gemeente Lochem wil georganiseerde criminaliteit harder aanpakken

Gemeente Lochem wil georganiseerde criminaliteit harder aanpakken

De gemeente Lochem is van plan om ondermijning en georganiseerde criminaliteit harder aan te pakken. De Algemene Plaatselijke Verordening wordt mogelijk op een aantal punten aangepast. Daardoor moet ook overlast in de woonomgeving verminderd worden.

Dat zijn de plannen van het Lochemse college. Ze willen ervoor zorgen dat er mogelijkheden zijn voor de burgemeester, als dat nodig is. "Gereedschap ligt dan klaar als het nodig is", schrijft de gemeente.

Bescherming

Als de overlast in bepaalde gebieden niet voorkomen kan worden, wil de gemeente haar inwoners in bescherming nemen. "Dit kan overlast zijn door drugs (handel en gebruik), door verward of intimiderend gedrag van personen, geluidhinder van mens en dier. Maar ook overlast door vervuiling of verwaarlozing van een woning. Ook hiervoor stelt het college de gemeenteraad voor de burgemeester in de APV meer mogelijkheden te geven."

Het gaat onder meer om artikelen over gevaarlijke honden, openbaar drugsgebruik en woonoverlast. De gemeenteraad moet nog wel haar zegje doen over het voorstel.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.