Martijn Siemes: 'Burgerbelang heeft nieuwe impulsen nodig'
Martijn Siemes.

Martijn Siemes: 'Burgerbelang heeft nieuwe impulsen nodig'

Martijn Siemes zal niet langer de fractievoorzitter van Burgerbelang zijn. Hij stopt omdat hij de zware taken niet kan combineren met zijn werk, maar er is ook nog een andere reden. 

Maandagavond maakte hij bekend aan de gemeenteraad dat hij stopt als fractievoorzitter. “In de kerstvakantie kwam ik tot de conclusie dat Burgerbelang wel weer wat nieuwe impulsen kon gebruiken en ook verdiende”, legt hij uit. Was het een vooropgezet plan? In dit telefoongesprek met de nieuwe fractievoorzitter, Rick Verschure, wordt dat voorgelegd aan hem. Verschure legt uit dat dat niet het geval is. Ook Siemes geeft aan dat hij het pas na de verkiezingen bedacht heeft. In de kerstvakantie dus. 

Tien jaar politiek

“De afgelopen jaren waren wij als partij natuurlijk ook bezig met het opbouwen van onze organisatie en zagen we ook dat het belangrijk is om goed en actief te vernieuwen”, beklemtoont de Burgerbelang’er. “Ik zit nu bijna tien jaar in de politiek waarvan ruim drie jaar als fractievoorzitter. Bij Burgerbelang gaat alles normaliter in sneltreinvaart, maar voor deze beslissing heb ik voor mijzelf wel de tijd genomen.”

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.