Burgemeester Brummen: 'we moeten meer leren over onze democratie'
Alex van Hedel.

Burgemeester Brummen: 'we moeten meer leren over onze democratie'

Hoewel de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Brummen dit jaar in het teken stond van sport, benadrukt burgemeester Alex van Hedel dat we komend jaar onze democratische kennis moeten verbeteren. Dat zei hij tijdens zijn speach.

Woensdagavond was het gemeentehuis open voor inwoners en organisaties om de nieuwjaarsreceptie bij te wonen. De avond stond in het teken van sport, waarbij diverse sportclubs zich presenteerden.

Brexit

Uiteraard begon Van Hedel zijn speech met het thema sport, maar hij maakte later een brug naar de democratie. Hij haalde de Brexit aan. "Een nipte meerderheid van de stemmers (51,89%) koos voor uittreden. Heeft elke stemmer de consequenties kunnen overzien?"

"Misschien moeten we de oplossing niet zoeken in referenda. Wel zie ik een nadrukkelijke taak om onze democratische kennis en vaardigheden te verbeteren", aldus de burgemeester. Hij haalde het niet zomaar aan. "Zoals we aan onze kinderen thuis en op school tijdens de gymles de spelregels leren van de diverse sporten, kunnen we hen ook onze democratische kennis en vaardigheden leren. Sportief, eerlijk, ruiterlijk en ook verlies kunnen accepteren. Sport en democratie kennen overeenkomsten."

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.