Provincie: 'berucht kruispunt N346 is verkeerskundig veilig'
Er was veel schade na het ongeluk donderdagochtend.

Provincie: 'berucht kruispunt N346 is verkeerskundig veilig'

Er komen vooralsnog geen maatregelen om het kruispunt tussen de Lochemseweg (N346) en Almenseweg veiliger te maken. Dat laat de wegbeheerder, Provincie Gelderland, weten.

Volgens woordvoerder Petra Borsboom is het kruispunt verkeerskundig veilig. "We zijn bewust van het aantal ongelukken dat er plaatsvind. Daarom zijn onze verkeersdeskundigen, na de oproep van omwonenden en de gemeenten, nog eens gaan kijken." Maar dat verandert voorlopig niets aan de situatie. "Enkele jaren geleden is het kruispunt al aangepast. Sindsdien is het verkeerskundig veilig, en kunnen we weinig andere maatregelen nemen."

Oorzaak onbekend

De provincie kan echter alleen observeren bij het kruispunt. "We weten vrijwel niets over de oorzaak van de ongevallen. Dat is iets wat de verzekering of politie afhandelt."

"Wij kunnen niet in die systemen"
provinciewoordvoerder

Daarom blijft het 'onderzoek' van de provincie alleen bij kijken. "Wij krijgen ook daarbij niets te weten over de oorzaken. Wij kunnen niet in die systemen."

Borsboom wijst op een mogelijke oorzaak: niet opletten en appen achter het stuur. "Het zou kunnen dat de automobilisten afgeleid waren door een appje, of dat de zon hun verblindde. Wij weten het echter nooit."

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.