Witte Lint-kerstboom weggehaald vanwege verkeersveiligheid

Witte Lint-kerstboom weggehaald vanwege verkeersveiligheid

Begin december, vlak na Sinterklaas, stond hij er in één keer. Een kerstboom met complete versiering, op de plek van een Witte Lint-meidoorn. Maar lang stond hij er niet, een ruime week later was hij plots verdwenen.

Op sociale media werd gespeculeerd dat hij inmiddels in de woonkamer van iemand stond. Echter blijkt dat niet zo te zijn. De provincie heeft de versierde boom weggehaald.

Afleiding

Het object zou namelijk de verkeersveiligheid in het geding brengen. "De kerstboom hebben we weggehaald omdat deze verkeersafleidend is en we als wegbeheerder verantwoordelijk hiervoor zijn. Veiligheid gaat dan voor het toestaan van een ludieke actie", legt een woordvoerder uit.

Wel hebben ze het korte tijd toegestaan. "e kerstboom hebben we even laten staan omdat we wel begrepen dat dit een ludieke actie was om aandacht te vragen voor het Witte Lint. We stellen er altijd prijs op als mensen die zoiets willen doen dat aan ons melden en dit in overleg doen. Jammer dat dit nu niet is gebeurd. "

De boom, die volgens sommigen echt zou zijn, heeft nu zijn laatste rustplaats gevonden in de afvalcontainer. "De boom hebben we inmiddels afgevoerd als plastic afval."

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.