Het is maandag, deze verhalen mag je niet gemist hebben
In Eefde is een man omgekomen bij een brand.

Het is maandag, deze verhalen mag je niet gemist hebben

Een nieuwe week is begonnen. De aankomende week zullen er weer veel nieuwsverhalen gebracht worden. Maar: de beste van de afgelopen week zetten we nog even voor je op een rij.

Zutphense oppositie uit zorgen over bezuinigingen bij Commissaris van de Koning

De Zutphense oppositiepartijen hebben hun zorgen geuit over de bezuinigingen. Dat deden ze middels een brief gericht aan Commissaris van de Koning Clemens Cornielje. In de brief schrijft de oppositie dat ze de begroting niet zullen steunen. "Als oppositie worden wij niet betrokken bij essentiële keuzes en onze alternatieven vinden onvoldoende gehoor."

Open dit artikel…

Twijfels in rol Sueters bij financiële problemen bibliotheek

De SP heeft vraagtekens gezet bij de financiële situatie van de Graafschap Bibliotheek in Zutphen en Warnsveld. "Wij willen de feiten boven tafel. We willen weten hoe dit probleem heeft kunnen ontstaan", zegt fractievoorzitter Nils Müller. Ze hebben schriftelijke vragen gesteld aan het college om duidelijkheid te krijgen. Het gaat met name om de vraag wanneer de problemen zijn ontstaan en hoe het heeft kunnen gebeuren. Dat de problemen er zijn is duidelijk, volgens de SP. Door de financiële problemen verdwijnt de vestiging uit Warnsveld. Echter komt dat niet door de bezuinigingen, want daar is de bibliotheek als een van de weinigen gespaard gebleven.

Open dit artikel…

Woning in lichterlaaie in buitengebied Eefde

Er heeft een grote brand gewoed in een 2 onder 1-kap woning in het buitengebied van Eefde. De woning staat langs de Reeverdijk. De bovenverdieping van de woning is compleet verwoest. Bij de brand kwam één persoon om het leven.

Lees verder onder de video...

Open dit artikel…

Auto's klappen op elkaar bij N314 Zutphen

Twee automobilisten zijn donderdagavond tegne elkaar geknald in Zutphen. Het ongeval gebeurde op de N348, ter hoogte van de afslag naar de N348.Voor zover bekend raakte er niemand gewond. Mogelijk is een voorrangsfout of het negeren van een rood verkeerslicht de oorzaak van het ongeval. De politie doet onderzoek naar de aanrijding.

Open dit artikel…

Gemeente neemt bestuur Warnshuus over, mogelijk met behoud bieb

De gemeente Zutphen neemt het bestuur van 't Warnshuus voor een jaar over. Dat heeft wethouder Laura Werger gezegd. Het nieuw te vormen bestuur, waar drie wethouders in plaatsnemen, gaat ook kijken naar het behoud van de bibliotheek. Er wordt gedacht aan een 'afgeslankte versie'. Daarmee worden kosten bespaard én kan de bieb toch blijven. 't Warnshuus moet het komende jaar ook opzoek naar nieuwe huurders, om het begrotingstekort te dichten. De bibliotheek was jarenlang de grootste inkomstenbron.

Open dit artikel…

De regio ligt, voor heel even, onder een witte deken

Veel mensen zijn zondag met een heerlijk gevoel wakker geworden door de sneeuw die er gevallen is. De regio was zondagochtend voor het eerst sinds de zomer weer wit. Zaterdagnacht heeft het flink gesneeuwd in de regio. Vooral in de vroege uurtjes was het wit in de regio. Door de temperaturen boven het vriespunt kwam de dooi snel. Echter bleef er nog wel een laagje liggen. 

Lees verder onder de video...

Open dit artikel...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.