Dit weekend mogelijk sneeuw in de regio

Dit weekend mogelijk sneeuw in de regio

Het kan dit weekend gaan sneeuwen in de regio. Vrijdag en zaterdagnacht wordt er wat winterse neerslag verwacht. 

Vanaf donderdag gaat het kouder worden in de regio. Donderdag komt de temperatuur niet boven de 2 graden. Vrijdag en zaterdag zal deze niet boven de 1 graden komen. Dit zorgt ervoor dat de regen kan veranderen in (natte)sneeuw. 

Als er sneeuw gaat vallen zal dit in de hele vroege ochtend zijn. Zondag gaat het ook later in de ochtend nog sneeuwen. Omdat de temperatuur dan rond de 6 graden ligt zal dit waarschijnlijk natte sneeuw zijn. 

Vorig jaar

Exact een jaar geleden was de hele regio wit! Toen hadden we te maken met een enorm pak sneeuw. Dit zorgde voor veel problemen om de weg en op de rails. 

Witte kerst

Krijgen we dan ook een witte kerst? Dat is de grote vraag. Weerplaza durft tegenover nu.nl nog geen uitspraken te doen. "We hebben nog ruim twee weken te gaan tot Kerst", benadrukt de zegsman. Wel stelt hij: "De kans op een witte Kerst is logisch gezien klein: 7 procent. Rond die dagen is het overdag normaal 5 tot 6 graden, in de nacht iets boven 0. Maar volgende week doen we misschien voorzichtig uitspraken over Kerst."

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.