Het is maandag, deze verhalen mag je niet gemist hebben
Een kerstboom versiert het Witte Lint.

Het is maandag, deze verhalen mag je niet gemist hebben

Een nieuwe week is begonnen. De aankomende week zullen er weer veel nieuwsverhalen gebracht worden. Maar: de beste van de afgelopen week zetten we nog even voor je op een rij.

Zutphenaar wil gele hesjes-protest bij stadhuis organiseren

De Zutphense Karel Kersten wil graag een gele hesjes-protest organiseren in Zutphen. Dit aandacht te trekken bij de politiek, voor mensen die het moeilijk hebben in de gemeente. Er is veel kritiek op zijn plan. “Ik wil een vreedzame optocht met gele hesjes organiseren. Er gaat natuurlijk niet gereld worden. Wij hebben ook dingen hier die aandacht moeten krijgen”, leg hij uit. De ‘Gele Hesjes’ ('Gilets Jaunes’) is van oorsprong een protestbeweging uit Frankrijk. Honderdduizenden demonstranten voeren sinds vorige maand actie tegen de forse stijging van de brandstofprijzen. De fransen geven het economische beleid van president Macron de schuld ervan. De protesten lopen inmiddels fors uit de hand: er zijn al twee doden gevallen en honderden gewonden. De demonstranten willen dat de verhoging van de accijns teruggedraait wordt. De Franse regering houdt tot nu toe voet bij stuk.

Open dit artikel…

Steekpartij blijkt gevecht bij AZC Zutphen

Een persoon is dinsdagochtend gewond geraakt op het AZC-terrein in Zutphen. Volgens de politie ging het om een vechtpartij. De politie is uitgerukt naar het terrein. In eerste instantie werd gemeld dat het ging om een steekpartij. Later bleek echter dat er geen wapens betrokken waren bij het gevecht tussen twee mannen . Wat de oorzaak was is onbekend.

Open dit artikel…

Zutphen stopt met geld voor ontwikkelingssamenwerking

Er gaat geen Zutphens gemeentegeld meer naar ontwikkelingssamenwerking. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. In het kader van de bezuinigingen is het een 'quick win' volgens het college.

Lees verder onder de video...

Open dit artikel…

Zutphenaren maken zich zorgen om nep-rotonde

Bewoners van de Van Der Capellenlaan in Zutphen maken zich zorgen om de ‘nep-rotonde’ in hun straat. Hier is het volgens veel van hen al vaak bijna mis of daadwerkelijk mis gegaan. Wie vanaf de N345 komt en direct de wijk in rijdt ziet een groot stuk groen voor zich. “Dit doet aan als een rotonde. Mensen gaat het ook zo behandelen. Als mensen dan ‘goed’ rijden krijgen andere mensen het idee dat iemand tegen het verkeer in rijdt. Dat zorgt voor schrikreacties en gevaarlijke situaties.” 

Open dit artikel…

Kerstboom versiert het mislukte Witte Lint

Het Witte Lint is einde verhaal. Maar toch lijkt er een nieuwe tijdelijke oplossing voor te zijn: een kerstbomenlint. De eerste is al geplaatst. Kort geleden hebben mensen een versierde kunstkerstboom geplaatst bij één van de paaltjes van het witte lint. Deze staat ter hoogte van de N348, op de plek waar de Deventerweg over de N-weg heenloopt. 

Open dit artikel…

Hennepplantage met 1500 planten ontmanteld in Zutphense binnenstad

In de Zutphense binnenstad is donderdagavond een hennepplantage ontmanteld. Deze bevond zich aan de Laarstraat in Zutphen. De politie weet te vertellen dat er zo’n 1500 planten stonden. De plantage bevond zich in de kelder winkelpand en nog wat omliggende ruimtes. Er zijn twee personen aangehouden. Wat precies hun rol is is vooralsnog onbekend. 

Open dit artikel…

Klein brandje veroorzaakt opschudding in binnenstad Zutphen

Er woedde vrijdagavond een kleine brand in de binnenstad van Zutphen. Het gaat om een appartement in de Laarstraat. De brandweer was met meerdere eenheden, waaronder een hoogwerker, ter plaatse.

Lees verder onder de video...

Open dit artikel…

Vier auto’s tegen elkaar gebotst op kruispunt in Zutphen

Vier auto’s zijn vrijdagavond tegen elkaar gebotst in Zutphen. Het ongeval gebeurde op het kruispunt met de Coehoornsingel, Kleine Omlegging en Berkelsingel.

Lees verder onder de video...

Open dit artikel…

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.