Anne Wieggers gaat niet verder als Statenlid

Anne Wieggers gaat niet verder als Statenlid

Anne Wieggers keert niet terug op de lijst van GroenLinks Gelderland en concentreert zich op haar bedrijf.  Tijdens de afgelopen statenperiode maakte ze van Gelderland een Regenboog Provincie, was ze actief bezig met cultuurbeleid en onlangs haalde ze een bijna Statenbreed gesteunde motie binnen tegen Lelystad AirPort.

Toch keert Anne Wieggers niet terug op de lijst. “De afgelopen jaren zijn we als GroenLinks Gelderland een kleine fractie geweest. Dat betekent dat de uren die gemiddeld besteed worden aan Statenwerk een stuk hoger waren voor ons. In plaats van een paar portefeuilles hadden wij er velen. Ik heb met veel plezier gestreden voor een eerlijker en groener Gelderland. Nu ga ik dat doen met mijn bedrijf.” Als tuinontwerper en schrijver voor verschillende tijdschriften en kranten gaat ze de uren die ze normaal besteedde aan debatteren, werkbezoeken en stukken doorploeteren, inzetten voor haar creatieve werk.

“De politiek is fascinerend en spannend, maar ook tijdrovend en altijd urgent. Dit betekent dat alles wat even tijd nodig heeft, zoals ontwerpen en schrijven, vaak het onderspit delft. Na een mooie vier jaar, maak ik een andere keuze”, zegt ze.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.