Het is maandag, deze verhalen mag je niet gemist hebben
Warnsveld komt in actie tegen sluiting bieb.

Het is maandag, deze verhalen mag je niet gemist hebben

Een nieuwe week is begonnen. De aankomende week zullen er weer veel nieuwsverhalen gebracht worden. Maar: de beste van de afgelopen week zetten we nog even voor je op een rij.

De Glutenvrije Piet werd hartelijk ontvangen in Zutphen

Discussie over hoe de pieten eruit moeten zien is er in Zutphen niet! Maar wel kwam er dit jaar een nieuwe piet mee met Sinterklaas. Namelijk: de Glutenvrije Piet. “In Nederland zijn ruim 30.000 kinderen die om medische redenen een strikt en levenslang glutenvrij dieet moeten volgen. De intocht van Sinterklaas is voor hen vaak niet zo’n leuk feest. Ze mogen de pepernoten niet eten en highfiven met de Pieten gaat ook al niet door de kruimels op de handschoen”, legt de Nederlandse Coeliakie Vereniging uit.

Lees verder onder de video…

Open dit artikel...

‘Boeven’ gevangen in Warnsveld

In Warnsveld zijn maandagavond meldingen gedaan van verdachte personen. Echter waren het geen echte criminelen, maar BOA’s en leden van de buurtpreventie. Voor de tweede keer werd het project ‘Boef in de wijk’ gehouden in het dorp. Buurtpreventen gingen samen met BOA’s op stap met de opdracht om zich verdacht te dragen. Zo werd gekeken naar de alertheid van de Warnsvelders. 

Open dit artikel…

Bestuur Stichting Sportkompas Brummen stapt op

Het bestuur van stichting Sportkompas heeft besloten om per 1 januari 2019 op te stappen. Ze zeggen zelf "de weg vrij te maken voor een bestuur met nieuw elan", legt het huidige bestuur uit. Ruim 10 jaar heeft het bestuur zich vrijwillig ingezet voor de ontwikkeling voor sport en bewegen in de gemeente Brummen. De meerderheid van het bestuur ervaart onvoldoende politiek draagvlak en treedt daarom af. Voor de pas aangetreden bestuursleden betekende dit besluit dat ook zij nu aftreden. "Het bestuur is trots op wat er inmiddels is gerealiseerd door de inzet van onze medewerkers en draagt zorg voor continuering van de stichting Sportkompas in samenwerking met de gemeente Brummen", leggen ze uit. Alle activiteiten zullen worden voortgezet en de locaties Rhienderoord, Bhoele en Kloosterstraat blijven geopend voor zwemmen, sporten en bewegen. 

Open dit artikel…

Warnsveld komt in actie tegen sluiting bied: al honderden handtekeningen

Al honderden inwoners van Zutphen en Warnsveld hebben de petitie getekend om 't Warnshuus en de Warnsveldse bibliotheek te redden. Online is de petitie al bijna vijfhonderd keer ondertekend, en ook op papier zijn er al veel handtekeningen gezet. Warnsvelders, en ook inwoners uit Leesten, zijn boos. Ze zijn bang dat door de sluiting van de bibliotheek 't Warnshuus verdwijnt. Het kultuurhuus is voor velen een plek om samen te komen, en om even een babbeltje te maken.

Open dit artikel…

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.