Warnsveld komt in actie tegen sluiting bieb: al honderden handtekeningen

Warnsveld komt in actie tegen sluiting bieb: al honderden handtekeningen

Al honderden inwoners van Zutphen en Warnsveld hebben de petitie getekend om 't Warnshuus en de Warnsveldse bibliotheek te redden. Online is de petitie al bijna vijfhonderd keer ondertekend, en ook op papier zijn er al veel handtekeningen gezet.

Warnsvelders, en ook inwoners uit Leesten, zijn boos. Ze zijn bang dat door de sluiting van de bibliotheek 't Warnshuus verdwijnt. Het kultuurhuus is voor velen een plek om samen te komen, en om even een babbeltje te maken.

Educatie

Dat blijkt ook uit de reacties die online bij de handtekeningen worden achtergelaten. "De bibliotheek moet blijven in Warnsveld en Warnshuus heeft een grote sociale functie voor warnsveld en zijn bewoners", schrijft Gerke uit Warnsveld.

Maar naast de sociale functie, vinden inwoners de educatieve functie van de bibliotheek ook belangrijk. De Warnsveldse Marieke schrijft: "Ik het belangrijk vind dat schoolgaande kinderen in hun eigen woonplaats naar de bieb kunnen. Hier zelfstandig in kunnen zijn en niet naar de verder weg gelegen stad hoeven te fietsen."

Mensen zijn vooral boos dat de voorzieningen dreigen te verdwijnen. Naast de petitie worden er ook diverse andere acties georganiseerd, en roept 't Warnshuus op om in actie te komen.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.