Warnshuus in actie: petitie en 'wall of shame'
De ingang van het Warnshuus.

Warnshuus in actie: petitie en 'wall of shame'

Het Warnsveldse Warnshuus is in de strijdmodus. Door het vertrek van de Graafschap Bibliotheek, wat vorige week werd aangekondigd, komt de stichting die het kultuurhuus exploiteerd in gevaar. Ze luiden de noodklok, en hebben een petitie opgezet.

De petitie kan getekend worden via formulieren in 't Warnshuus en bij diverse ondernemers in het dorp. Ook kunnen mensen online hun steun uitten, middels een digitale handtekening. Opvallend is dat bij de eerste handtekeningen er opvallend veel uit Zutphen bijzitten.

'Wall of shame'

Naast de petitie kunnen inwoners en andere betrokkenen hun frustratie, zorgen of mening uitten in 't Warnshuus zelf. Er is een groot stuk papier opgehangen waar men hun reactie kwijt kan. Ze noemen het zelfs de 'wall of shame'.

"De Warnsveldse bieb gaat sluiten, wat volgt nog meer ten gevolge van het Zutphense wanbeleid? De IJsselslag? De Hanzehof? Schande!" schrijft iemand. Een ander schrijft stellig: "Het wordt tijd dat Zutphen onder curatele komt te staan."

Maandag 17 december vindt de laatste raadsvergadering van het jaar plaats. Diverse politieke partijen hebben hun zorgen al geuit. Het Warnshuus roept men op om in ieder geval de datum van de vergadering te noteren, en hoopt op steun van inwoners.

De 'wall of shame'.
Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.