Het is maandag, deze verhalen mag je niet gemist hebben
De Sint kwam aan in Zutphen.

Het is maandag, deze verhalen mag je niet gemist hebben

Een nieuwe week is begonnen. De aankomende week zullen er weer veel nieuwsverhalen gebracht worden. Maar: de beste van de afgelopen week zetten we nog even voor je op een rij.

Waarom je steeds meer zonnepanelen in Zutphen ziet

Steeds meer zonneparken worden gerealiseerd in de gemeente Zutphen. Zaterdagochtend werd het startschot gegeven voor het derde park, wat wordt geplaatst op het dak van een school. 

Lees verder onder de video...

Open dit artikel…

Café Concordia in Brummen failliet

Het Brummense Café Concordia in Brummen is failliet verklaard. Eigenaar Harry Timmer meldt dat ze de stekker uit de zaak getrokken hebben. Het café bestaat al 95 jaar. Timmer heeft het de laatste 40 jaar gerund. “Als Jong broekie van 20 jaar nam ik de zaak over van mijn vader die ongeneeslijk ziek was. Een enorme uitdaging mag ik wel zeggen”, schrijft hij op zijn Facebookpagina. 

Open dit artikel…

Nostalgie! Zo kwam Sinterklaas in 1940 aan in Zutphen

Sinterklaas komt zaterdag aan in Zutphen! Een gebeurtenis die al eeuwen plaatsvind. Zelfs in de oorlog kwam Sinterklaas naar Zutphen, blijkt uit beeldmateriaal van Dirk van Beek, een toenmalige bakker uit Zutphen. Hij legde de intocht vast met zijn camera aan het begin van de oorlog.

Lees verder onder de video…

Open dit artikel…

Zutphen schrapt regels omtrent openingstijden

De regels omtrent openingstijden in de gemeente Zutphen worden geschrapt. Dat gebeurt vanaf januari een jaar lang, om zo te kijken wat voor effect het heeft. Dat heeft het college besloten. Met het experiment wil de gemeente de veiligheid in de binnenstad vergroten. Het loslaten van de regels is een maatregel van het project Veilig Uit.

Open dit artikel…

Bibliotheek in Warnsveld gaat sluiten

De bibliotheek in Warnsveld gaat sluiten per 1 januari 2019. Vanaf dan zullen de deuren gesloten blijven. Directeur Gerard Huis in ’t Veld heeft dat donderdagochtend gemeld aan zijn personeel. Huis in ’t Veld heeft dit besloten na gesprekken met de wethouder. "Wij hebben geen andere keuze dan de bibliotheek in Warnsveld per 1 januari te gaan sluiten. Dat is het bericht wat ik vanochtend aan mijn medewerkers heb medegedeeld", vertelt hij in zijn toelichting. 

Open dit artikel…

Boerderij in brand in buitengebied Tonden

Er woedde donderdagmiddag een brand in een woonboerderij in het buitengebied van Tonden. De brandweer kwam met meerdere eenheden ter plaatse en had het vuur relatief snel onder controle.

Lees verder onder de video...

Open dit artikel…

'Café Concordia ging ten onder door wanbeleid'

Medewerkers en oud-medewerkers van het Brummense café Concordia staan niet raar te kijken dat het bedrijf failliet verklaard is. Los van elkaar spreken ze over wanbeleid en opvallende zaken. Verschillende medewerkers namen contact op met deze nieuwswebsite, nadat het faillissement gepubliceerd werd. Sommige van hen gaven aan dat ze het hier moesten lezen. “Ik had het nog niet gehoord. Hij heeft het eerst zelf op internet gegooid voordat hij zijn medewerkers informeert. Dat is toch raar”, vertelt een medewerker. 

Open dit artikel…

Sinterklaas kwam aan in Zutphen

Sinterklaas kwam aan in Zutphen zaterdagochtend! Hij en zijn pieten meerden aan aan de IJsselkade waarna ze de binnenstad in gingen. De aankomst op de kade werd live uitgezonden! Bekijk de uitzending terug.

Lees verder onder de video…

Open dit artikel…

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.