Ouders: ‘Die foutparkeerders in de Paulus Potterstraat zijn echt vervelend’

Ouders: ‘Die foutparkeerders in de Paulus Potterstraat zijn echt vervelend’

Ouders van scholieren die op school zitten aan de Zutphense Paulus Potterstraat worden helemaal gek van de foutparkeerders. “Veel ouders denken dat ze het recht hebben overal hun auto te dumpen”, vertelt moeder Marieke. 

Marieke heeft twee kinderen op school zitten in de straat. “Ik breng ze ’s ochtends met de fiets naar school. Ik zie dan ouders hun auto overal neergooien. Dat is echt vervelend.” En dat merkt de politie ook. Zij zijn momenteel meer aan het controleren op foutparkeerders. 

'Neem de fiets'

Vader Teun merkt hetzelfde. Hij heeft één kind op school zitten, en wordt helemaal gek van de parkeerders. “Als ouders gewoon de fiets pakken wordt het al makkelijker”, maar hij is van mening dat het niet alleen aan de ouders ligt. “Er zijn ook wel echt weinig parkeerplaatsen hoor. Misschien kunnen er meer komen.” 

Heb jij een oplossing voor de parkeerproblemen? Mail ze naar [email protected].

Sjaak woont in de Paulus Potterstraat. “Ik heb geregeld discussie met ouders die hun auto op mijn oprit zetten. Ze gooien hun kind er dan uit en gaan weer verder. Maar het is wel mijn oprit. Ik krijg geregeld een grote bek.” 

Een boete voor foutparkeren kan hoog oplopen. 

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.