Het is maandag, deze verhalen mag je niet gemist hebben
Het Witte Lint wordt waarschijnlijk het \'Groen Kralensnoer\'.

Het is maandag, deze verhalen mag je niet gemist hebben

Een nieuwe week is begonnen. De aankomende week zullen er weer veel nieuwsverhalen gebracht worden. Maar: de beste van de afgelopen week zetten we nog even voor je op een rij.

Brummense mannen (45 en 31) opgepakt bij groot witwasonderzoek

De politie heeft maandagochtend achttien exclusieve auto's, twee chalets en een Duits hotel in beslag genomen. Vier mensen uit Gelderland, waaronder twee mannen uit Brummen, zijn daarbij opgepakt. De inbeslagname en aanhoudingen werden gedaan in het kader van een groot witwasonderzoek. Een 42-jarige man uit Velp is daarbij de belangrijkste verdachte. De politie kwam de man op het spoor nadat het meerdere mensen was opgevallen dat hij nogal dure bezittingen had. Omdat de man geen werk had en onlangs ook geen loterij had gewonnen, was niet te verklaren hoe hij de auto’s en het hotel had kunnen betalen. De recherche is samen met de financiële recherche een onderzoek begonnen naar de man en zijn bezit.

Open dit artikel…

Reparatie leidingbreuk Lochem gestart

De breuk in de persleiding bij Lochem moet donderdag gerepareerd zijn. Dat verwacht het waterschap Rijn en IJssel. Dinsdag is de reparatie gestart.

Lees verder onder de video…

Open dit artikel…

Tractor in tweeën na ongeluk op N345

Op de N345 tussen Brummen en Zutphen is een ongeluk gebeurd. Hierdoor is een tractor in twee stukken geraakt.

Lees verder onder de video…

Open dit artikel…

Politie pakt foutparkerende ouders in Zutphen streng aan

De Zutphense politie gaat harder optreden tegen ouders die hun auto verkeerd parkeren. Dit gaan ze doen aan de Paulus Potterstraat in Zutphen. Aan deze straat zitten verschillende scholen gevestigd. “In verband met de vele klachten over het parkeergedrag van ouders bij de scholen en de gevaarsituatie gaat er de komende dagen op de Paulus Potterstraat gecontroleerd en verbaliseerd worden”, laat wijkagent Hedy Rosendal weten. Er zullen nu sneller bekeuringen uitgedeeld worden. Ook zal de politie meer aanwezig zijn op momenten dat de scholieren gebracht en gehaald worden. 

Open dit artikel…

Leidingbreuk gerepareerd! Er stroomt geen vervuild water meer in de Berkel 

De breuk in de persleiding, die van Borculo via Lochem naar Zutphen loopt, is gerepareerd. Donderdagmiddag is de persleiding op een gecontroleerde manier in gebruik genomen. Het transport van het restwater naar de rioolwaterzuivering in Zutphen wordt langzaam op gang gebracht. De komende periode blijft het waterschap het transport door de persleiding intensief in de gaten houden.

Open dit artikel...

Provincie: Witte Lint wordt 'Groen Kralensnoer'

Het Witte Lint, het kunstwerk langs de N348 bij Zutphen en Eefde, wordt vervangen door een 'Groen Kralensnoer'. De provincie hieldt donderdagmiddag een inloopmoment met het nieuwe voorstel. Het Witte Lint is definitief overleden, nadat het is aangetast door natuurgeweld, de Perenprachtkever en kritiek van inwoners.

Lees verder onder de video...

Open dit artikel...

Dit jaar “eindelijk eens” geen vuurwerkoverlast in Brummen

De afgelopen jaren was het rond deze tijd van het jaar al lang raak in Brummen! Flinke knallen ’s avonds en soms zelfs midden in de nacht. Maar na jaren is het dit jaareindelijk eens rustig. Midden oktober was voor de vuurwerkfanaten in het dorp het moment om het vuurwerk van zolder te halen. Vorig jaar bleek uit navraag dat 57 procent van de burgers veel last had van het vuurwerk. Dit jaar is dit maar 14 procent. In Zutphen wordt zelfs meer overlast van vuurwerk ervaren. Daar heeft 21 procent nu al last van knallen. Maar, ook dat is iets minder dan vorig jaar. 

Open dit artikel...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.