Dit moet volgens burgers op de plek van het Witte Lint komen

Dit moet volgens burgers op de plek van het Witte Lint komen

Er leven genoeg ideeën in Zutphen als vervanging van het Witte Lint. Dat blijkt uit een oproep van deze nieuwswebsite. Er kwamen ruim honderd suggesties binnen. 

Het Witte Lint gaat officieel verdwijnen! Dat heeft de provincie vorige keer bekend gemaakt. Donderdagmiddag was er een bijeenkomst vanuit de Provincie waarbij suggesties aangedragen konden worden. De provincie heeft al wel een idee. We willen er 'het groene kralenlint' van maken. Vollopig kunnen er nog wel andere suggesties aangedragen worden. En ook lezers van LokaalGelderland hebben genoeg ideeën. 

Zo wil Monique uit Warnsveld wat vrolijkheid langs de N-weg. “Wat mij betreft mag het Witte Lint vervangen worden door een veldbloemenlint. Eenvoudig in te zaaien, niet duur, zeker t.o.v. huidige kosten, en weinig onderhoud. Goed voor het humeur door veelkleurigheid en super voor de bijenstand en insecten”, schrijft ze. Marcel uit Zutphen refereert aan een soortgelijk project van de provincie Overijssel. Zij hebben 100.000 euro vrijgemaakt om een bloemenlint door de provincie aan te leggen. Dit om zo ook insecten te kunnen redden. 

Volkstuintjes

Fransicso uit Lochem komt met een totaal ander idee. Hij ziet het helemaal voor zich dat de grond opgedeeld wordt. “Laten we er een soort van volkstuintjes van maken. Zodat arme mensen hier groente of fruit kunnen telen. Ziet er ook leuk uit! En past echt bij de regio.” 

Marco uit Brummen rijdt dagelijks langs het mislukte kunstproject. "Laten we er dennenbomen neerzetten! Dat doet Scandinavisch aan en dat lijkt me wel wat. Dan kunnen we ze met kerst versieren", grapt hij. 

De stroom aan reacties komt voort na een artikel over de Harry de Jong uit Zutphen. Hij wil samen met zijn dochter een wijnlint maken. 

De provincie over het huidige idee...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.