LGLD KORT: Besluitvormende raadsvergadering op donderdag 22 november

LGLD KORT: Besluitvormende raadsvergadering op donderdag 22 november

Op de agenda van de reguliere besluitvormende raadsvergadering van november staat - naast drie raadsvoorstellen - ook de afronding van de besluitvorming van de programmabegroting voor 2019. Omdat op 8 november de stemming bij twee amendementen staakten, staat besluitvorming over beide amendementen nu wederom op de agenda. En uiteraard wordt daarna nog gestemd over de geamendeerde (gewijzigde) begroting en een groot aantal moties.  De raadsvergadering vindt plaats in de raadszaal van het gemeentehuis in Brummen en is zoals gebruikelijk openbaar. De bijeenkomst begint om 20.00 uur. U bent van harte welkom om deze besluitvormende vergadering bij te wonen. 

Over twee raadsvoorstellen die op de reguliere agenda staan vindt een debat plaats voordat er een besluit over genomen wordt. Beide voorstellen hebben betrekking op het gebouw van het gemeentehuis. De raad buigt zich over het voorstel om de zonwering aan te passen van handmatig naar elektrisch. Het andere voorstel gaat over het nemen van vochtregulerende maatregelen in het gemeentehuis. Uit onderzoek blijkt dat de te late luchtvochtigheid klachten bij medewerkers veroorzaakt. Reden om aan het bestaande luchtbehandelingssysteem een vochtregulerend systeem te koppelen. Het derde raadsvoorstel dat op agenda staat zijn de belastingvoorstellen voor het jaar 2019. Over dit voorstel wordt naar verwachting geen debat gevoerd omdat deze als hamerstuk op de agenda staat en de raad hiermee zal instemmen. 

Bespreking van collegebesluiten

Overigens heeft de raad ook twee collegebesluiten ter bespreking opgevoerd. Zo wil de raad het collegebesluit bespreken om een intentieovereenkomst aan te gaan met provincie en industriekern Eerbeek-Loenen voor het project Eerbeek-Loenen 2030. Ook willen de raadsleden van gedachten wisselen over het collegebesluit om de omgevingsdienst Veluwe IJssel (OVIJ) een beleidskader te laten opstellen op het gebied van grondgebonden zonne-energie. 

Vergaderstukken 

U kunt de vergaderstukken raadplegen via de website  www.brummen.nl/gemeenteraad. Ook liggen er voor belangstellenden exemplaren van de agenda met de bijbehorende stukken gereed bij de centrale informatiebalie in het gemeentehuis en het Servicepunt in Eerbeek. Daarnaast kunt u terecht bij de overheidsinformatiepunten in de bibliotheken in Brummen en Eerbeek. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.