Provinciale politiek maakt zich zorgen over 'milieuramp' Lochem

Provinciale politiek maakt zich zorgen over 'milieuramp' Lochem

De provinciale Partij voor de Dieren maakt zich zorgen over de gebroken persleiding bij Lochem. Ze noemen het zelfs een milieuramp, doordat er miljoenen liters verontreinigd water in de natuur terecht zijn gekomen.

Ze hebben Statenvragen ingediend bij de Provinciale Staten. Maar omdat de beantwoording vier weken kan duren, stellen ze de vragen woensdag ook tijdens het vragenuur. Uit de vragen blijkt dat de partij zich grote zorgen maakt om de ramp.

Betrokkenheid provincie

Ze willen onder meer weten wanneer de provincie op de hoogte is gesteld van de leidingbreuk en wat de gedeputeerde heeft gedaan om de gevolgen voor de natuur te beperken. Ze willen weten of er meer van dit soort leidingen zijn in Gelderland.

Omwonenden en lokale politici reageerden eerder al verbaasd op het feit dat de twee zuivelfabrieken niet stilgelegd werden. Ook de Partij voor de Dieren is daar verontwaardigd over. Ze willen weten of de provincie de bevoegdheid heeft om dergelijke fabrieken stil te leggen.

Het beantwoorden van de Statenvragen kan vier weken duren. In het vragenuur worden antwoorden verwacht op de belangrijkste vragen.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.