Gezondheidsklachten door vervuilde Berkel?

Gezondheidsklachten door vervuilde Berkel?

Lochemers die vlak langs de Berkel wonen maken zich grote zorgen. Is hun gezondheid in gevaar? 

Robert woont vlak langs de Berkel. “Ik kijk toch met een beetje een gek gevoel naar die rivier. Het is heel erg vervuild. Er stroomt per uur bijna een half miljoen liter vervuild water in. Gaan wij dat op den duur niet merken als mensen?” De Lochemer woont al een groot deel van zijn leven langs de rivier, maar heeft dit nog nooit meegemaakt. “Dit is wel heel extreem. Een kleine milieuramp is het zeker wel te noemen.” 

In de lucht

Ook Miranda maakt zich zorgen. Zij woont met haar gezin langs de rivier. “Al die vissen gaan dood. Wanneer dit gebeurt in films, slaan mensen altijd groot alarm. En ik moet maar gewoon hier blijven? Ik maak me ergens toch zorgen. En hou alles nauwlettend in de gaten.” Het water vermijdt de familie voorlopig: “Mijn kinderen spelen geregeld langs de rivier. Maar dat moeten ze maar even laten. Je weet niet wat er in de lucht hangt door die vervuiling.”

Niet zwemmen

Het Waterschap geeft aan dat inwoners zich geen zorgen hoeven te maken. “Voor de volksgezondheid is er geen gevaar. Wel moeten mensen er niet in gaan zwemmen, of hun dieren uit laten drinken”, legt een woordvoerder uit.  

Het Waterschap geeft uitleg over de problemen...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.