Het is maandag, deze verhalen mag je niet gemist hebben
Industrieel restwater kwam in Berkel door leidingbreuk.

Het is maandag, deze verhalen mag je niet gemist hebben

Een nieuwe week is begonnen. De aankomende week zullen er weer veel nieuwsverhalen gebracht worden. Maar: de beste van de afgelopen week zetten we nog even voor je op een rij.

Het blijft onrustig in de Zutphense Stationsstraat

Ondernemers hopen dat de rust snel terugkeert in de Zutphense Stationsstraat. Ze hebben het idee dat witwaswinkeltjes er zonder moeite kunnen bestaan. Eerder dit jaar klopte verschillende ondernemers aan bij politiek, politie en de media met hun verhaal. Verschillende telefoonreperatiewinkeltjes dienen volgens hen voor witwaspraktijken. Hun zorg bleek geen onzin te zijn, want de gemeente besloot onderzoek te gaan doen naar de louche zaken. Maar nog steeds zijn ze er. 

Open dit artikel…

Hele oppositie stemt tegen Zutphense begroting, maar bezuinigingen gaan toch door

De gemeenteraad van Zutphen heeft maandagavond de begroting voor 2019 vastgesteld. Daarin is flink gesneden, omdat er een miljoenentekort is. Bezuinigen dus, en dat raakt vrijwel iedereen in de gemeente. De voltallige oppositie stemde tegen, maar alle coalitiepartijen waren het eens over de begroting, en dus ook de bezuiniginsopdracht.

Lees verder onder de video...

Open dit artikel…

GroenLinks wil roetveegpieten in Zutphen

GroenLinks wil dat Zutphen nadenkt over de kleur van de, nu nog, zwarte pieten. Daarom wil de partij in gesprek met de organisatie van de Sinterklaasintocht in de stad. Maandagavond stelden ze vragen aan het college over de kleur.

Lees verder onder de video...

Open dit artikel…

Het Witte Lint is officieel einde verhaal

Er komt nieuwe beplanting langs de N348! Dit betekent dat het (zwarte) hoofdstuk genaamd ‘Het Witte Lint’ afgesloten wordt. De schuine meidoornbomen en de granieten witte paaltjes worden verwijderd. “De overige elementen van het Witte Lint blijven wel bestaan omdat ze onlosmakelijk verbonden zijn met de weg. De naam Witte Lint verdwijnt eveneens. Dit is het besluit in samenspraak met de oorspronkelijke ontwerpers en auteurs van het Witte Lint”, meldt de provincie Gelderland.

Open dit artikel…

Industrieel restwater in Berkel door leidingbreuk

Door een breuk in een persleiding komt er industrieel restwater terecht in de Berkel. Dat meldt Waterschap Rijn en IJssel. Het lek ontstond maandag. Het waterschap werkt hard aan het repareren van de breuk. Die bevind zich bij de Berkel en het Twentekanaal in Lochem. De verwachting is dat eind deze week het lek is gedicht.

Lees verder onder de video…

Open dit artikel…

Shrewsbury stopt met Zutphense avondvierdaagse

Wandelsportvereniging Shrewsbury stopt met de organisatie van de avondvierdaagse in Zutphen. Het regelwerk wordt overgedragen naar Korfbalvereniging KVZ. Zo'n 45 jaar lang was de organisatie in handen van Shrewsbury. Maar kinderen en wandelaars hoeven niet bang te zijn, de komende editie gaat gewoon door. De eerste voorbereidingen zijn al in volle gang.

Open dit artikel…

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.