LGLD KORT: Startbijeenkomst over uitwerkingsplannen Beek en centrum

LGLD KORT: Startbijeenkomst over uitwerkingsplannen Beek en centrum

Op dinsdagavond 27 en woensdagavond 28 november organiseert de gemeente Brummen twee informatiebijeenkomsten over het programma Ruimte voor Eerbeek. Met de vaststelling van het bestemmingsplan voor Eerbeek eerder dit jaar breekt nu de fase aan om te werken aan de uitwerking van dit plan. “We starten daarbij heel concreet met het centrumgebied voor Eerbeek en het meer zichtbaar en beleefbaar maken van de Eerbeekse beek in vooral het dorpshart”, licht verantwoordelijk wethouder Peter-Paul Steinweg toe. “Graag willen we iedereen die hierbij betrokken wil zijn uitnodigingen voor de informatiebijeenkomsten. Juist nu het gaat om de concrete uitwerking van deze opgaven, is de inbreng van iedereen hard nodig.” 

Voor Steinweg zijn de informatiebijeenkomsten het startsein voor een nieuwe fase in Eerbeek. “Ik zie het vooral als een kickoff. Een startmoment voor een fase waarin we binnen de randvoorwaarden die er nu liggen, gaan kijken naar concrete oplossingen en invullingen”. In het recent vastgestelde Plan van Aanpak voor zowel het centrumgebied als de beek, staat beschreven dat de gemeente graag met betrokkenen komt tot een concreet uitvoeringsplan. “Dit samenwerkingstraject moet uiteindelijk eind 2019 leiden tot masterplannen voor zowel het centrum als de beek met daarin concrete plannen en een financiële onderbouwing. Op basis van deze plannen kan ook daadwerkelijk de schop in de grond, bijvoorbeeld waar het gaat om de lege plekken zoals het Kerstenterrein.

Informeren en ophalen

Om zoveel mogelijk inwoners, ondernemers en andere belangstellenden de gelegenheid te geven een inbreng te hebben in dit traject is er voor gekozen om twee (identieke) informatiebijeenkomsten te organiseren. Beide bijeenkomsten duren van 19.30 tot 21.30 uur. Om 20.00 uur wordt gestart met een presentatie  waarin het plan van aanpak en de stand van zaken wordt toegelicht, zowel voor het centrum-gebied als de Eerbeekse beek. Vervolgens worden alle bezoekers in de gelegenheid gesteld om bij een zestal informatiekraampjes gerichte vragen te stellen of wensen en ideeën kenbaar te maken. “We zien deze bijeenkomst dus ook als een mooi moment om te polsen welke wensen en ideeën er zijn. Deze kunnen we dan in 2019 gaan betrekken bij de latere ontwerpsessies als we verder gaan met het concreet maken van plannen,” aldus wethouder Steinweg.

Vooraf aanmelden

Belangstellenden die aanwezig willen zijn bij één van beide informatiebijeenkomsten kunnen zich aanmelden via het mailadres [email protected]. Aanmelden kan ook door te bellen met het KCC via telefoonnummer (0575) 56 82 33. Naast naam en contactgegevens is het belangrijk aan te geven  welke avond men wenst te bezoeken. Meer informatie over het programma Ruimte voor Eerbeek en deze informatiebijeenkomst is te vinden op de speciale programmapagina www.brummen.nl/ruimtevooreerbeek. 

Van bestemmingsplan naar uitwerking

Op 2 oktober heeft het college voor twee belangrijke opgaven in Eerbeek een plan van aanpak vastgesteld. Deze plannen moeten er toe leiden dat er eind 2019 een gedragen (master)plan ligt voor zowel het centrumgebied van Eerbeek als de ontwikkeling van de Eerbeekse Beek. Een cruciaal onderdeel hierbij is het betrekken van iedereen die een belang heeft in Eerbeek: van wijkraden tot ondernemers, van inwoners tot specifieke belangengroepen. Voordat het interactieve traject om te komen tot concretere plannen voor het centrumgebied en de beek daadwerkelijk wordt gestart, worden dus nog twee brede informatie-bijeenkomst georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst wordt ook duidelijk gemaakt wat de stand van zaken met betrekking tot  het bestemmingsplan is. Vooruitlopend op uitspraak van de  Raad van State over de ingediende beroepschriften start de gemeente alvast met de uitwerking van het bestemmingsplan. Het is de verwachting dat in januari 2019 de Raad van State  uitspraak doet. Deze uitspraak wordt waar nodig in het vervolgtraject betrokken.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.