Het is maandag, deze verhalen mag je niet gemist hebben
De Spar in Zutphen kreeg te maken met een gewapende overval.

Het is maandag, deze verhalen mag je niet gemist hebben

Een nieuwe week is begonnen. De aankomende week zullen er weer veel nieuwsverhalen gebracht worden. Maar: de beste van de afgelopen week zetten we nog even voor je op een rij.

Zo werd Halloween gevierd in Eerbeek en Zutphen

Zowel in Eerbeek als in Zutphen werd zaterdagavond Halloween gevierd. De feestdag die steeds populairder aan het worden is in ons land slaat ook in onze regio goed aan. 

Lees verder onder de video…

Open dit artikel…

Spar City Zutphen overvallen door gewapende man

De Spar City aan het Stationsplein in Zutphen is overvallen. Dit gebeurde maandagavond omstreeks 19.00 uur. De dader was gewapend. De dader bedreigde een kassamedewerker met een mes en nam daarna een greep uit de kas. Daarna sloeg hij op de vlucht. De politie is momenteel op zoek naar hem. Het gaat om een man die tussen de 40 of 45 jaar oud. In Zutphen en omgeving wordt door de politie gezocht naar hem. 

Open dit artikel….

Extreem laag water: kan Sinterklaas wel aanmeren in Zutphen?

'Zie ginds komt de stoomboot...' Dat ga je zeker horen bij de intocht in Zutphen. Ondanks dat het water in de IJssel bijzonder laag staat, komt Sinterklaas in Zutphen gewoon met de boot. De voorbereidingen voor de intocht zijn al in volle gang. "Dat zijn ze eigenlijk al sinds december vorig jaar", vertelt organisator John Peter Murray. "De aanvraag voor volgend jaar is zelfs al weer de deur uit."

Open dit artikel…

Bezuinigingen Zutphen: 'Urgentiebesef bij ambtenaren kan beter'

De slechte financiële positie van de gemeente Zutphen zet nog te weinig medewerkers aan het denken. Dat zegt het college. Alle afdelingen moeten de komende weken kijken naar hun incidentele uitgaven voor de laatste maanden van dit jaar. Is de noodzakelijkheid voor de uitgave er niet, dan kan hij worden geschrapt. Dat hebben de burgemeester en wethouders besloten. De verwachting is dat dat de algemene reserve negatief eindigt dit jaar.

Open dit artikel…

Het is definitief: Live at the Brons komt nooit meer terug

Festival Live at the Brons heeft afgelopen zomer haar laatste editie beleeft. De organisatie meldt dat besloten is het festival niet meer terug te laten keren. Het festival zat al in financiële problemen. Dit jaar werd er voor het eerst geld gevraagd bij de ingang. Toch had dat weinig nut, omdat er door het slechte weer weinig bezoekers kwamen opdagen. Er werd een crowdfunding actie opgezet om wat geld in kas te brengen. Maar ook hier kwam weinig binnen. 

Open dit artikel…

Meer dan zeven ton voor renovatie sportvelden in Zutphen

De renovatie van drie sportvelden bij verschillende sportclubs in Zutphen kost de gemeente veel geld. Het gaat in totaal in 731.000 euro. De sportvelden waren aan vervanging toe en werden eerder dit jaar al vervangen. Echter was de gemeenteraad nog niet gevraagd om ruimte te maken in de begroting. Met terugwerkende kracht wordt dit nu gedaan.

Open dit artikel…

Zutphen krijgt ruim 1,8 miljoen euro compensatie uit 'stroppenpot'

Een kleine financiële meevaller voor de gemeente Zutphen. Uit een fonds van tekorten in het sociaal domein krijgt de gemeente een bedrag van 1,86 miljoen euro. Hoewel het totale tekort van de gemeente een stuk groter is, scheelt het weer een beetje. Gemeenten konden een aanvraag doen voor een compensatiebedrag. Het gaat specifiek om geld dat tekort is gekomen bij de uitvoering van zorgtaken op het gebied van Wmo en jeugdzorg. De compensatiepot wordt ook wel de 'stroppenpot' genoemd. In totaal zijn er 77 gemeenten die geld krijgen.

Open dit artikel…

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.