Het is maandag, deze verhalen mag je niet gemist hebben
In Zutphen hebben mensen enorme last van \'pizzacoureurs\'.

Het is maandag, deze verhalen mag je niet gemist hebben

Een nieuwe week is begonnen. De aankomende week zullen er weer veel nieuwsverhalen gebracht worden. Maar: de beste van de afgelopen week zetten we nog even voor je op een rij.

Het was dringen, maar Popronde 2018 was een succes

Veel Zutphenaren waren ook dit jaar weer enthousiast over Popronde. Het rondreizende festival deed zondag de Hanzestad aan. In verschillende cafés en kroegen stonden tot laat in de avond bandjes geprogrammeerd. Hoewel op sommige locaties de indeling ervoor zorgde dat er maar weinig mensen van de muziek onder genieten, waren de meeste reacties positief. Geschat wordt dat honderden mensen de stad doorgingen om van het festival te genieten. 

Open dit artikel…

Passagierstrein bij station Vorden ontruimd

In Vorden is een passagierstrein gestrand. Dit nadat er flinke rookontwikkeling ontstond in de machineruimte van de trein. Toen de trein onderweg was vanuit Zutphen begon het volgens reizigers heel erg te stinken. Door adequaat handelen van de machinist kon de trein nog net tot het station van Vorden doorrijden, waardoor de reizigers de trein veilig konden verlaten. Op last van de brandweer mocht geen enkele reiziger meer in de trein blijven. 

Lees verder onder de video...

Open dit artikel…

Gemeente: 'sluipverkeer in Warnsveld lastig aan te pakken'

De gemeente Zutphen kan weinig doen aan het sluipverkeer in Warnsveld. Vanwege de diverse werkzaamheden aan de Den Elterweg (N348) moeten automobilisten en chauffeurs omrijden, maar ze volgen lang niet altijd de aangegeven omleidingsroute. Omwonenden van de Oranjelaan klaagden eerder al bij de gemeente. De vrachtwagens 'sloopten' het groen en ook diverse paaljes in de stoepen. Daarop ondernam de gemeente actie, door het plaatsen van een verbodsbord. Vrachtwagens mogen tijdelijk niet de Oranjelaan over.

Open dit artikel…

Mogelijk sneeuw in de regio door koufront

Het koufront dat vrijdag onze regio binnenkomt gaat mogelijk voor sneeuw zorgen. Dit weekend krijgen we nachtvorst, en hierdoor is de kans aanwezig dat we volgende week wakker worden in een winter-wereldje. 

Open dit artikel…

Reparatiewerkzaamheden begonnen bij door brand getroffen tankstation De Haan

De reparatiewerkzaamheden bij tankstation De Haan in Zutphen zijn begonnen. Het tankstation werd op 13 juli getroffen door een grote brand. Al snel na de brand kon het tankstation weer open. Maar wel bleven bezoekers de schade zien van de brand. Het zak was helemaal zwart van het vuur. Het zag er niet fraai uit. Deze week zijn de herstelwerkzaamheden begonnen. Het volledige dak wordt vervangen. Ook zullen andere onderdelen die door de brand aangetast zijn vervangen worden. 

Open dit artikel…

Zutphenaren worden gek van pizzacoureurs

Afgesneden worden, geclaxonneerd achter je horen en soms zelfs scheldwoorden naar je hoofd krijgen. Pizzabezorgers doen er alles aan om de pizza’s zo warm   mogelijk te kunnen afleveren bij hun klanten. En dat gaat in Zutphen ten koste van de verkeersveiligheid. In de Hanzestad gaan veel slechte verhalen rond over de ‘pizzacoureurs’ die de stad rijk is. Uit navraag van LokaalGelderland blijkt dat veel inwoners al wel eens een incident meegemaakt hebben met pizzabezorgers. Om een specifieke keten gaat het niet. De stad kent meerdere pizza-zaken, maar het lijkt vooral te liggen aan de pizzabezorgers zelf.

Open dit artikel…

De wintertijd: hoe zat dat ook alweer?

De wintertijd is ingegaan! Maar hoe zat dat ook alweer? Dat is simpel te onthouden door het ezelsbruggetje voorjaar is vooruit. Dat betekent dan dat de klok in de winter een uur terug gaat en dat we een uur langer kunnen slapen of stappen! Om 03.00 uur gaat de klok een uur terug, dus naar 02.00 uur. 

Lees verder onder de video...

Open dit artikel…

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.