Domino’s: ‘Met asociaal rijden bereiken bezorgers niks’

Domino’s: ‘Met asociaal rijden bereiken bezorgers niks’

In Zutphen wordt last ervaren van de pizzacoureurs. Domino’s in Zutphen zegt de veiligheid van de verkeersgebruikers te waarborgen! 

Woordvoerder Marianne Kemps legt uit: “Natuurlijk willen we zo snel mogelijk de pizza bezorgen bij de klant. Dat mag natuurlijk nooit ten koste gaan van de veiligheid.” Na rondvraag van LokaalGelderland bleek dat veel Zutphenaren slechte ervaringen hebben met de pizzabezorgers. Zo af en toe zorgt dit zelfs voor een ongeluk. 

Winst en snelheid

Kemps gaat verder: “De veiligheid van de buurten waar we bezorgen en de bezorgers vinden we ontzettend belangrijk. We leren  onze bezorgers door middel van trainingen dat de winst/snelheid juist in de winkel is te behalen. Denk bijvoorbeeld aan het versterken van de onderlinge samenwerking en de snelheid waarmee een bestelling wordt gemaakt. Dáár valt de winst te behalen, niet op de weg. En met het aantal winkels die we hebben, kan een bezorger met een normaal fiets- en scooter tempo altijd binnen een straal van gemiddeld 9 minuten de pizza bezorgen.” 

Hard rijden?

Verschillende inwoners vertellen dat er ook hard gereden wordt. Volgens de woordvoerder van de pizzaketen is dat nergens voor nodig: “Hard rijden is dus helemaal niet nodig en levert bovendien geen extra tijd op. Dat maken we onze bezorgers iedere dag duidelijk.”

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.