Het is maandag, deze verhalen mag je niet gemist hebben
Het gemeentehuis van Zutphen werd ontruimd door een verdachte tas.

Het is maandag, deze verhalen mag je niet gemist hebben

Een nieuwe week is begonnen. De aankomende week zullen er weer veel nieuwsverhalen gebracht worden. Maar: de beste van de afgelopen week zetten we nog even voor je op een rij.

Foodtruck Wurstmeister in conflict met Zutphense Mazda garage

De eigenaar Wurstmeister, een foodtruck die braadworsten verkoopt, heeft een conflict met Mazda garage Lensink op de Revelhorst in Zutphen. Dit omdat hij het gevoel heeft weggestuurd te zijn van het terrein. Eigenaar Mathijs Oppewal uit zijn kritiek op social media. “De eigenaar van de Mazda garage in Zutphen, houd zich niet aan de afspraken die we onderling hebben en verander deze steeds wanneer het hem uitkomt. De Gemeente Zutphen wil er niks aan doen hebben ze aangeven”, schrijft hij kwaad. De gemeente Zutphen wil er vermoedelijk niks aan doen omdat het om privéterrein gaat. 

Open dit artikel…

Supermarkt in Zutphen ontruimd nadat mensen onwel werden

De Coop aan de Weg naar Laren is ontruimtd Dit omdat verschillende klanten onwel geraakt zijn. Na onderzoek bleek dat er een chemisch koelmiddel vrij is gekomen door een storing in de technische ruimte. De personen die onwel geraakt zijn zijn naar het ziekenhuis overgebracht. De brandweer heeft metingen verricht om te kijken hoe de mensen onwel konden raken. De Adviseur Gevaarlijke Stoffen (ags) van de brandweer is ook ter plaatse.

Lees verder onder de video’s…

Open dit artikel…

Gemeentehuis en straat in Zutphen ontruimd door verdachte tas

Het gemeentehuis van Zutphen is maandagmiddag ontruimd. Dit omdat er een verdacht pakketje gevonden was. Alle medewerkers werden iets verderop ondergebracht in het oude stadhuis. Het bleek om vals alarm te gaan. Het gemeentehuis was een tijd gesloten door het incident. Bij een nooduitgang aan de kant van de Kuiperstraat werd het pakketje gevonden. Omwonenden werden ook geëvacueerd voor de zekerheid. Het ging om een zwarte tas/koffertje.

Lees verder onder de video…

Open dit artikel…

Google Chrome blokkeert straks onveilige website gemeente Zutphen

Gebruikers van de internetbrowser Google Chrome kunnen vanaf dinsdagmiddag of woensdag moeilijker op de website van de gemeente Zutphen komen. De browser , die door ruim vijftig procent van de Nederlands gebruikt wordt, gaat gebruikers op een fellere manier waarschuwen voor websites die een niet beveiligde verbinding gebruiken. Volgens NPO Radio 1 zijn zeker 3000 Nederlandse websites niet voldoende beveiligd.

Open dit artikel…

Groep mensen verantwoordelijk voor zware mishandeling in Zutphense binnenstad

In Zutphen is zaterdagnacht een persoon zwaar mishandeld in de binnenstad. Het slachtoffer is hierdoor flink gewond geraakt. Het incident gebeurde omstreeks 2.15 uur. De politie spreekt over een forse mishandeling. Een hele groep heeft het slachtoffer aangevallen. 

Open dit artikel…

Sloop Zutphense Voormars-huisjes in volle gang

De sloopwerkzaamheden op de Voormars in Zutphen zijn in volle gang. De laatste arbeiderswoningen gaan, ondanks protest, tegen de vlakte. Ze moeten plaats maken voor nieuwbouw. Wanneer er nieuwe gebouwen komen is nog niet bekend. Projectontwikkelaar Heijmans heeft het terrein gekocht maar heeft nog geen concrete plannen. De sloop van de resterende gebouwen op het terrein is al wel begonnen.

Open dit artikel…

Brand op dak appartementencomplex Zutphen

Er woedde een brand op het dak van een appartementencomplex in Zutphen vrijdagmiddag. Het ging om een gebouw bij de Noorderhaven. De brand werd veroorzaakt door een defect in een zonnepaneel. De brandweer werd al snel met meerdere voertuigen opgeroepen voor de brand. Het gebouw heeft vijf verdiepingen, en de rook was vanaf grote afstand te zien. Het gebouw behoort bij het project Noorderhaven, en is onlangs pas geopend voor de eerste nieuwe bewoners. Het gebouw is deels bewoond. Deze bewoners zijn door de brandweer uit hun huis gehaald. Het gehele pand werd ontruimd door de brandweer.

Lees verder onder de video...

Open dit artikel…

Lage waterstand zorgt voor problemen in Zutphen

De waterstand van de rivier de IJssel is laag, bijna historisch laag zelfs. Vrijdag stond het peil op 1.76 meter ten opzichte van het NAP. Ondanks dat het langzaam weer stijgt, zijn er in Zutphen problemen. Doordat het water in de IJssel laag staat, staat het ook laag in de havens van Zutphen. In de Zutphense Jachthaven zakt het gebouw met facilitaire voorzieningen steeds verder omlaag. "Het moet niet veel verder zakken of we komen in de problemen", vertelt een man bij de haven. "Het is hopen dat er snel meer water komt, anders raakt het gebouw beschadigd."

Open dit artikel…

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.