Brand op dak appartementencomplex Zutphen

Brand op dak appartementencomplex Zutphen

Er woedde een brand op het dak van een appartementencomplex in Zutphen vrijdagmiddag. Het ging om een gebouw bij de Noorderhaven. De brand werd veroorzaakt door een defect in een zonnepaneel.

De brandweer werd al snel met meerdere voertuigen opgeroepen voor de brand. Het gebouw heeft vijf verdiepingen, en de rook was vanaf grote afstand te zien. Het gebouw behoort bij het project Noorderhaven, en is onlangs pas geopend voor de eerste nieuwe bewoners. Het gebouw is deels bewoond. Deze bewoners zijn door de brandweer uit hun huis gehaald. Het gehele pand werd ontruimd door de brandweer.

Lees verder onder de video...

Ook toeschouwers werden weggestuurd. Gemeente en de burgemeester zijn in kennis gesteld over de brand. De brandweer schaalde op naar GRIP 1. Dit gebeurt wanneer incidenten zodanig groot zijn dat ze invloed hebben op de omgeving. De brandweer adviseerde ramen en deuren te sluiten wanneer omwonenden last hebben van de rook.

Omstreeks 15.35 uur werd er teruggeschaald naar GRIP 0. De brandweer is daarmee gaan inpakken en bewoners mogen onder politiebegeleiding terug naar hun woning.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.