Met cash betalen op het station van Lochem? Dat kan niet meer

Met cash betalen op het station van Lochem? Dat kan niet meer

De NS-kaartjesautomaat op het station van Lochem wordt begin volgend jaar vervangen door een exemplaar van Blauwnet. Vanaf dat moment is het niet meer mogelijk om met contant geld te betalen.

De nieuwe automaat accepteert bankpassen en op termijn ook creditcards. Wie contant wil betalen kan vooraf een kaartje kopen bij Primera of Jumbo. De oplaadpalen voor de OV-chipkaart in supermarkten worden ook vervangen. Op het station verdwijnt de oplaadpaal helemaal, omdat de nieuwe automaat die functie overneemt.

NS-automaten vervangen

Alle NS-automaten in de Achterhoek worden vanaf nu vervangen door automaten van vervoerders die de concessie in de regio hebben. Het blijft gewoon mogelijk om kaartjes te kopen voor bestemmingen in heel Nederland en om de OV-chipkaart op te laden. Tickets voor internationale treinen zijn er niet te koop.

Lochem is in de Achterhoek een vreemde eend in de bijt want het valt onder Blauwnet. Deze vervoerder heeft de concessie voor de lijn Zutphen-Oldenzaal in handen. Blauwnet is een samenwerking van alle vervoerders in de provincie Overijssel, behalve de NS.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.