Brummen gaat weer op zoek naar de Brummense Bikkel

Brummen gaat weer op zoek naar de Brummense Bikkel

Eind april worden de jeugdlintjes de ‘Brummense Bikkel’ weer uitgereikt. Kinderen en/of jongeren die zich actief hebben ingezet voor de maatschappij of hun medemens belonen we dan voor hun bijzondere prestatie. Vanaf nu is het mogelijk om het hele jaar een kind of jongere te nomineren. 

Volwassenen ontvangen voor bijzondere inspanningen een lintje. Voor actieve jongeren in onze gemeente is er de ‘Brummense Bikkel’. De gemeenteraad heeft in 2011 het initiatief genomen om via de uitreiking van de Brummense Bikkel de jongeren in onze gemeente in het zonnetje te zetten.

Waardering

Wethouder Jolanda Pierik: “Er zijn veel kinderen die niet in de schijnwerpers staan, terwijl ze zich wel op een bijzondere manier inzetten voor anderen of onze gemeente. Daar heb ik veel waardering voor. De gemeente Brummen is trots op deze kinderen en jongeren en daarom vind ik dan ook dat zij een lintje verdienen. Ik roep daarom iedereen op om hun favoriete kandidaat door te geven. Dat kan tot eind maart 2019 en dan buigt de jury zich over de inzendingen. Ik hoop van harte dat er de komende periode weer veel aanmeldingen binnenkomen.” 

Er zijn twee categorieën: van 4 tot en met 12 jaar en van 13 tot en met 17 jaar. Vermeld in de voordracht duidelijk wie de genomineerde is, zijn of haar adresgegevens en telefoonnummer. "Geef ook duidelijk aan waarom deze persoon de Brummense Bikkel zou moeten winnen", geeft de wethouder aan.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.