Brummen duikt in de begroting, tijdens zeven uur durende raadsvergadering

Brummen duikt in de begroting, tijdens zeven uur durende raadsvergadering

De gemeenteraad van Brummen buigt zich op donderdag 1 november over de cruciale vraag voor welke activiteiten en doelstellingen de gemeente Brummen zich in 2019 sterk gaat maken. Dit is namelijk verwoord en verwerkt in de concept-programmabegroting 2019-2022, die het nieuwe college eind september aan de gemeenteraad heeft overhandigd. 

Het is de gemeenteraad die als taak heeft de programmabegroting jaarlijks vast te stellen en daarmee de gemeentelijke koers aan te geven. De raadsvergadering over dit onderwerp gaat al eind van de middag van start, namelijk om 16.00 uur. De verwachte eindtijd is pas 23.00 uur. 

Het is het college dat de afgelopen maanden het belangrijke financiële en inhoudelijke document (de begroting dus) heeft voorbereid. Nu is het de beurt aan de gemeenteraad. Vanaf eind september zijn raadsleden de collegevoorstellen in de begroting gaan bestuderen. Zij hebben reacties uit de samenleving verzameld, onder andere tijdens het raadsforum van donderdagavond 11 oktober. Ook heeft de gemeenteraad zowel schriftelijk als mondeling vragen gesteld aan het college. Dit alles om te komen tot zorgvuldige besluitvorming  op 1 november 2018.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.