Gemeente: 'Wurstmeister en Mazda Garage moeten ruzie zelf uitvechten'

Gemeente: 'Wurstmeister en Mazda Garage moeten ruzie zelf uitvechten'

De gemeente zegt niks te maken te hebben met het conflict tussen roodtruck Wurstmeister en de Mazda Garage. De foodtruck mag hier niet meer staan, maar dat is een conflict waar de gemeente niks mee te maken heeft. 

Mathijs Oppewal, eigenaar van Wurstmeister, heeft zelf aangegeven dat de gemeente ‘niks voor hem wil doen’. Woordvoerder van de gemeente Robert-Jan Bax: “De standplaats is op terrein van een particulier. Dit betekent dat het een zaak is tussen twee particuliere partijen. Zij maken onderling afspraken, én het is dus een zaak tussen deze twee partijen. Als de grondeigenaar en de partij die een standplaats wil op de grond van de particulier tot overeenstemming komen of zijn gekomen, kan de gemeente een standplaatsvergunning afgeven. Dit is een vergunning waarin staat aangegeven waar en wanneer de standplaats mag worden gebruikt. Deze vergunning is dus volgend.”

Overeenstemming

Bax gaat verder: “Eerst zullen de twee partijen, verhuurder en huurder van de grond tot overeenstemming moeten komen.” Oppewal zelf was ook bereikbaar voor commentaar. Hij zelf denkt dat afspraken niet gemaakt zullen worden. “Het is eigen terrein, maar het is mijn vergunning”, legt hij uit in een e-mail. Hij vindt het ook onterecht dat hij weggestuurd is. De garage zelf gaf eerder al een reactie op het conflict: “Er is na het uitblijven van de verschuldigde betaling een zakelijk conflict ontstaan, waarbij wij de stapel op de Gelderhorst aan meneer Mathijs Oppewal niet meer ter beschikking wordt gesteld.” 

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.